• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Siyasi Partiye Kumar Baskını

Siyasi Partiye Kumar Baskını
Mersin'de bir siyasi partinin il başkanlığına düzenlenen kumar operasyonunda, tombala oynayan 107 kişi suçüstü yakalandı.

Mersin'de bir siyasi partinin il başkanlığına düzenlenen kumar operasyonunda, tombala oynayan 107 kişi suçüstü yakalandı. Duvarların kırıldığı, demir kapıların söküldüğü baskın anı ise polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre, merkez Akdeniz ilçesi Çankaya Mahallesi'nde faaliyet gösteren Geleceğin Türkiye Partisi Mersin İl Başkanlığı'nda kumar oynatıldığı bilgisini alan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekiplerinin desteğinde operasyon düzenledi. Operasyon sırasında polisin geldiğini fark ederek binanın demir kapılarını kilitleyen şüpheliler, kumar malzemelerini gizlemeye çalıştı. Kilitli demir kapı, "koçbaşı" tabir edilen balyoz ile açılmaya çalışıldı. Ancak uzun uğraşlar sonuç vermeyince itfaiye ekiplerinin yardımı ile binanın duvarı kırıldı. Kırılan duvardan içeriye giren bir itfaiye eri, demir kapıyı açarak polisin binaya girmesini sağladı. Güçlükle açılan kapıdan binaya giren polis ekipleri, siyasi parti adı altında faaliyet gösteren binada tombala oynayan 107 kişiyi suçüstü yakaladı. Binanın havalandırma boşluğu ve çeşitli gizli bölmelerinde yapılan aramalarda ise 72 adet değişik renklerde tombala çekiliş kartı, 90 adet üzerinde rakamlar bulunan tombala çekiliş topu, 1 adet kamera, 1 adet tombala üfleme makinesi, 2 adet projeksiyon cihazı ve çok sayıda kumar malzemesi ele geçirildi.

Kumar oynayan 107 kişiye "Kabahatler Kanunu" çerçevesinde 23 bin 433 lira para cezası kesilirken, parti İl Başkanı G.G. ve yardımcısı Ö.Ö. hakkında ise "kumar oynanması için yer ve imkan sağlama" suçundan adli işlem başlatıldı.

Siyasi Partiye Kumar Baskını

Siyasi Partiye Kumar Baskını

Siyasi Partiye Kumar Baskını

Siyasi Partiye Kumar Baskını

Siyasi Partiye Kumar Baskını

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim