• BIST 9693.46
  • Altın 2507.379
  • Dolar 32.5825
  • Euro 34.7754
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Siyasetçi, Eğitim,bilişim Ve Yatırım Uzmanı Cuma İçten:

Siyasetçi, Eğitim,bilişim Ve Yatırım Uzmanı Cuma İçten:
Kayseri Küçük Millet Meclisi 2016 yılı Ocak ayı toplantısına konuşmacı olarak katılan Siyasetçi, Eğitim, Bilişim ve Yatırım Uzmanı Cuma İçten,...

Kayseri Küçük Millet Meclisi 2016 yılı Ocak ayı toplantısına konuşmacı olarak katılan Siyasetçi, Eğitim, Bilişim ve Yatırım Uzmanı Cuma İçten, "Birileri muhatap olarak elinde silah tutanları muhatap almamızı istiyorsa ben bir Kürt olarak bunu istemiyorum" dedi.

Kocasinan Belediyesi Meclis Salonunda sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya konuşmaya Siyasetçi, Eğitim, Bilişim ve Yatırım Uzmanı Cuma İçten konuşmacı olarak katıldı. Toplantıda Türkiye'de hala çatışmaların bitmediğini belirten İçten, "Çözüm süreci oldu, AK Parti 15 yıla yakındır iktidarda bulunuyor. 30 yıldır devam eden kardeş kanı var. 1923'lerden bu yana Cumhuriyetin kurulmasından günümüze bölgede hiç durmayan kesintisiz ülkede hep kaos, şiddet maalesef devam ediyor. Bunun bitmesi mümkün buna Türkiye karar verecektir. Türkiye eğer ben büyümeyeceğim, genişlemeyeceğim, gelişmeyeceğim derse kültürel, sosyal, ekonomik alanlarda yatırımlar yapmayacağım, ben hem bölgede hem de küresel bir güç haline gelmeyeceğim derse olmaz" şeklinde konuştu.

PKK'nın kan, gözyaşı ve terörün sadece bir adı olduğunu vurgulayan İçten, şunları söyledi: "Bugün PKK'yı bitirirsiniz hatta sürekli gündemde tutulan Kürt meselesini de bitirirsiniz ama İstanbul'un göbeğinde, İzmir'de, Trabzon'da, Karadeniz'de, Akdeniz'de bu coğrafyada o kadar medeniyetler inşa edildi ki bunlar kırkın üzerinde medeniyetlerdir. Her zaman etnik, dinsel, mezhepsel bazı olaylarla Türkiye'yi karıştırabilecek farklı terörlerini yeniden oluşturacaklardır. İki polis uyurken şehit ediliyorsa, şehit edilirken kameralar bir başka polis tarafından karartılıyorsa, yollara 20 ton patlayıcı döşendiği zaman bu ülkenin devlet içerisindeki güvenlik birimleri uyuyorsa aslında mücadelenin ne kadar derin olduğunu herkesin bilmesi gerekiyor. Çünkü biz kendi insanlarımızla ve kendi bürokrasimizle de aynı zamanda uğraşıyoruz. Çözüm süreci neden başladı diyorlar biz de 30 yıldır bir şeyler yapıldı, güvenlik politikalarıyla gidildi."

İnsanların yaşanan kaos ortamlarında öldüğünü dile getiren İçten, "Ölen her insan bizim insanımız, şehitlerimiz de bizim şehitlerimiz. Birileri muhatap olarak elinde silah tutanları muhatap almamızı istiyorsa ben bir Kürt olarak bunu istemiyorum. Her yolu denedik. PKK silah bırakmadığı sürece asla bu konuyla ilgili farklı adımların atılmasını kimse bizden beklemesin. Bana göre hükümetten de beklenmemelidir. Ben bir Kürt olarak söylüyorum bana göre Kürt sorunu bitmiştir. Aslında başından beri de yoktu. Çünkü Kürtler hiçbir zaman bu ülkede sorun olmadı. Haklarımız AK Parti iktidarından önce gasp edilmişti fakat gasp edilen haklarımız AK Parti iktidarı tarafından bir lütuf olarak değil insan hakları olarak hepsi iade edildi" ifadelerini kullandı.

Siyasetçi, Eğitim,bilişim Ve Yatırım Uzmanı Cuma İçten:

Siyasetçi, Eğitim,bilişim Ve Yatırım Uzmanı Cuma İçten:

Siyasetçi, Eğitim,bilişim Ve Yatırım Uzmanı Cuma İçten:

Siyasetçi, Eğitim,bilişim Ve Yatırım Uzmanı Cuma İçten:

Siyasetçi, Eğitim,bilişim Ve Yatırım Uzmanı Cuma İçten:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim