• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Sivilcelerden Kurtulmanın Altı Yolu

Sivilcelerden Kurtulmanın Altı Yolu
Estetik Koçu Didem Özkan, sivilcelerden kurtulmanın yolunu anlatırken "Sivilce, dünyada en çok görülen hastalıklardan biridir. Sonradan kalıcı iz bırakabildiği...

Estetik Koçu Didem Özkan, sivilcelerden kurtulmanın yolunu anlatırken "Sivilce, dünyada en çok görülen hastalıklardan biridir. Sonradan kalıcı iz bırakabildiği için tedavi edilmesi oldukça önemlidir. Oluşan sivilce derin iz bıraktıktan sonra bunları gidermek çok zor ve oldukça maliyetlidir" dedi.

Sivilcenin en çok yüz, sırt, göğüs ve omuzlarda görüldüğünü anlatan Estetik Koçu Didem Özkan, "Tedavi sonuçları hemen ortaya çıkmayan ve iyileşse bile tekrar eden bir hastalık olarak karşımıza çıkar. Bu nedenle sabır ve iyi bir takip süreci gerektirir. Sivilce problemi olan kişiler düzenli takip edilmez ve tedavilerine devam etmezlerse iyileşmeyen bir rahatsızlık izlenimi verir. Oysa sivilce, tedavi edilebilen ve kontrol altında tutulabilen bir deri hastalığıdır" diye konuştu.

Didem Özkan, sivilceden korunmak için birkaç detaya dikkat etmenin hayatımızı daha rahatlatacağını belirterek şu önerilerde bulundu:

"Yağ bazlı ürün fazla tercih edilmemelidir. Özellikle kullanılan krem, losyon, güneş koruyucu ve benzeri ürünler de yağsız (oil-free) ibaresine dikkat etmek faydalı olacaktır. Parlak göz farları, allık ve pudra mika içermektedir. Mika, yapısı itibariyle cilde parlaklık verir. Aynı zamanda cildi tahriş eden ve gözenekleri tıkayan bir mineraldir. Mika içermeyen, parıltılı olmayan mat ürünler tercih etmek büyük fark oluşturacaktır. Kullanılıyor olsa bile, gece yatmadan önce mutlaka temizlenmelidir. Yoğun göz kremleri ve yağlı göz makyajı temizleyiciler de göz çevrelerinde "milia" adı verilen yağ kistlerine sebep olur. Bu nedenle daha çok jel ve köpük form temizleyiciler ve su bazlı göz kremleri tercih edilmelidir."

Kullandığımız saç şekillendiricilerin yağ ve koruyucu madde içerdiğini anlatan Özkan, şunları söyledi: "Sivilce eğilimi olan kişiler, bu ürünleri dikkatli kullanmalıdır. Saç spreyi sıkarken cilt korunmalı, jöle ve jel şekillendiriciler kullanılırken de saç çizgisini geçmemek önemlidir. Zira bu durumda alında sivilcelenme şikayeti sıkça karşımıza çıkar. Dudak etrafında sivilcelenme şikayeti çok olanlar dudak parlatıcılardan ve parlak rujlardan uzak durmalı, daha çok mat ruj tercih etmelidir. Bir ürün ne kadar parlak olma özelliğine sahipse, o kadar çok gözenekleri tıkamaya yatkındır. Son olarak, egzersiz sırasında makyaj yapılmamalıdır. Saçlarda sprey, jöle, şekillendiriciler, ciltte ise, nemlendirici ürünler çok dikkatli kullanılmalıdır. Çünkü, bu ürünler terle birleştiğinde gözenekleri tıkayabilme riski fazladır. Egzersiz sonrasında, mutlaka duş alınıp gözeneklerin açık kalması sağlanmalıdır. Sivilce eğilimi olan kişilerde terlemek bile, başlı başına cildi tahriş etmeye ve sivilceye yol açabilir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim