• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Sivilce İzleri Artık Dert Değil

Sivilce İzleri Artık Dert Değil
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Eser Aydoğdu, akne skarı diye adlandırılan sivilce izlerinin tedavisinin mümkün olduğunu belirtti.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Eser Aydoğdu, akne skarı diye adlandırılan sivilce izlerinin tedavisinin mümkün olduğunu belirtti.

Birkaç yıl öncesinde cilt yenilemede etkin olarak radyo frekans (RF) sistemlerinin kullanılmaya başlandığını kaydeden Op.Dr. Eser Aydoğdu, "Son yıllarda cilt yenileme, sivilce izleri, akne skarları ve anti aging işlemlerinde düşük risk, yara izi olmadan tedavi ve günlük hayattan kopmadan uygulanabilen, cerrahi olmayan işlemler daha fazla tercih edilmektedir. Birkaç yıl öncesinde cilt yenilemede etkin olarak radyo frekans (RF) sistemleri kullanılmaya başlandı. Bu cihazda sunulan teknoloji ile fraksiyonel radyo frekans ve yeni hibrid enerji tek bir cihaz üzerinde kullanılmaya başladı." dedi.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Eser Aydoğdu, sivilce izlerinin giderilmesi hususunda şu bilgileri verdi:

"Sivilce ve akne izleri genellikle yüzde oluşurlar ve kırmızı veya cilt renginde, çökük, gözenekli görüntüler mevcuttur. Bu tarz izler cildin görünümünü bozacakları gibi kişiyi rahatsız ederler. Cilt yeterince temizlense ve gerekli bakımlar yapılsa da, yerleşmiş sivilce ve akne izlerinin giderilmesi çok zordur. Hibrid enerji ve altın iğne tedavisi, cerrahi olmayan uygulamaların güvenirliği ve konforunu birleştirmektedir, derideki hyaluronik asit miktarı, kolajen ve elastin salınımının da artış, hücre yenilenmesinde ciltte onarım söz konusu olmaktadır. Akne skarların da hibrid enerji yardımıyla bu tarz rahatsız edici izlerin, tavsiye edilen seanslar sonrasında giderilmesinde büyük ilerleme sağlanabilir. İşlem esnasında ağrı hissedilmemektedir. Uygulama kişiye özel microtip başlık ve enerji değeri ile uygulanmaktadır. Uygulama esnasında orta dermise yani skar izinin bulunduğu noktaya inilmektedir, bölgeye göre değişen uygulama yöntemi ve seansları bulunmaktadır, işlem sonrası kişi gündelik hayatına rahatlıkla devam edebilir, doktorunuzun önerdiği krem ve losyonlar kullanılarak tedavi hızlandırılır. Akne skarı tedavisinde salisik asit, peeling, dermaroller,yeni nesil oksijen terapileri, radyofrekans, altın iğne uygulamaları tercih edilmektedir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim