• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

Sivil Savunma Günü Ve Deprem Haftası Etkinlikleri

Sivil Savunma Günü Ve Deprem Haftası Etkinlikleri
Adana Valisi Mustafa Büyük, gençlerin eğitim sürecinde bilim ve teknolojinin rehberliğinde depreme yönelik daha yoğun bir hazırlığa ve bilince sahip olması...

Adana Valisi Mustafa Büyük, gençlerin eğitim sürecinde bilim ve teknolojinin rehberliğinde depreme yönelik daha yoğun bir hazırlığa ve bilince sahip olması gerektiğini vurgulayarak, "Hepimiz için acıların yaşandığı deprem hadiselerinde veya diğer afetlerde insan olarak üzerimize düşen görevi yapmakla çok önemli başarılar elde etmek, acıları azaltmak ve insanlığa faydalı olmanın da mutluluğunu yaşamak mümkün" dedi.

"28 Şubat Sivil Savunma Günü" ve "1-7 Mart Deprem Haftası" etkinlikleri kapsamında Piri Reis Anadolu Lisesi'nde "Deprem Gerçeği ve Adana" başlıklı konferans düzenlendi.

Konferansın açış konuşmasını yapan Vali Mustafa Büyük, Adana'nın geçmişte deprem acısı yaşamış bir kent olduğunu ve riskli bir konumda yer aldığını hatırlattı.

Deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılacak çalışmalarla ilgili eğitimlerin önemine vurgu yapan Vali Büyük, herkese önemli görevler düştüğünü ve herkesin de üzerine düşen görevi yerine getirmek yükümlülüğünde olduğunu ifade etti.

Afetlere karşı farklı ve yeni bir teşkilat yapısı oluşturulduğunu dile getiren Vali Mustafa Büyük, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nı işaret etti. 1998 yılında 145 kişinin yaralandığı Ceyhan Depremi ve 1999 yılında yüzlerce kişinin öldüğü Marmara Depremi'ni anımsatan Vali Büyük, şöyle konuştu:

Gençlerimizin eğitim süreçleri içerisinde bilimin, aklın, teknolojideki gelişmelerin rehberliğinde daha yoğun bir hazırlığa ve bilince sahip olmamız gerektiğini vurgulamak için buradayız. Hepimiz için acıların yaşandığı bu deprem hadiselerinde veya diğer afetlerde insan olarak üzerimize düşen görevi yapmakla çok önemli başarılar elde etmek, acıları azaltmak, insanlığa faydalı olmanın da mutluluğunu yaşamak mümkün. Engelleyemediğimiz, müdahale edemediğimiz bir afet varsa onun sonuçlarını, etkilerini asgariye indirerek aslında çok önemli görev de yapmış olmaktayız."

Vali Büyük'ün konuşmasının ardından Çukurova Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. Ulvi Can Ünlügenç ve Prof. Dr. Sedat Türkmen "Deprem Gerçeği ve Adana" başlıklı konferans verdi.

Konferansa, AFAD ve sivil savunma görevlileriyle birlikte öğrenciler de katıldı.

Sivil Savunma Günü Ve Deprem Haftası Etkinlikleri

Sivil Savunma Günü Ve Deprem Haftası Etkinlikleri

Sivil Savunma Günü Ve Deprem Haftası Etkinlikleri

Sivil Savunma Günü Ve Deprem Haftası Etkinlikleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim