• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Sıvı klor yerine sofra tuzundan klor

Sıvı klor yerine sofra tuzundan klor
MASKİ Genel Müdürlüğü, daha sağlıklı içme suyu için arıtma tesislerinde sıvı klor gibi kimyasal madde kullanmak yerine sofra tuzundan klor üreterek,...

MASKİ Genel Müdürlüğü, daha sağlıklı içme suyu için arıtma tesislerinde sıvı klor gibi kimyasal madde kullanmak yerine sofra tuzundan klor üreterek, hem vatandaş sağlığını koruyor hem de musluklardan şişe suyu kalitesinde su akmasını sağlıyor. Bu kapsamda, Akpınar İçme Suyu Arıtma Tesisi'ni Endonezya'dan gelen yerel temsilciler ziyaret ederek, sistem hakkında bilgi aldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek uygulayan öncü idarelerden biri konumunda bulunuyor. Bu kapsamda, içme suyu arıtma tesislerinde 2 buçuk yıldır sıvı klor ilavesi yerine sofra tuzundan elde edilen hipoklorit ve ozon kullanılıyor. Başarılı bir şekilde uygulanan sistemi Endonezya'nın Cakarta şehrindeki yerel idarede görev yapan mühendisler ile özel bir firmadan gelen temsilciler inceledi. İçme Suyu Daire Başkanı Erdal Nohutçu'nun ağırladığı heyet, sistem ile ilgili detaylı bilgi aldı. Ziyarette; İçme Suyu Dairesi şube müdürlerinden Mahmut Kırkağaçlı ile Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi şube müdürlerinden Gürhan Koçi de yer aldı. Heyet, kendi ülkelerinde tuzun bol miktarda bulunduğunu, kloru ise yurt dışından ithal ettiklerini belirterek, MASKİ tarafından başarılı bir şekilde kullanılan sistemi kendi şehirlerinde de uygulayacaklarını ifade etti.

İçme Suyu Daire Başkanı Erdal Nohutçu, Akpınar İçme Suyu Arıtma Tesisi'nde modern bir klorlama sistemi uyguladıklarını vurgulayarak, "Tesisimizde, 2 buçuk yıl önce sofra tuzundan klor üretilen bir jeneratör sistemi kurduk. Çünkü, yaptığımız araştırmalar, bu sistemin halk sağlığına daha faydalı olduğunu gösterdi. Endonezya'dan gelen heyete bilgilendirmede bulunmak için tesisimizde misafir ettik. Kendi ülkelerinde bu sistemi kurmak istediklerini belirten heyete sistemin çalışma prensibi ile ilgili bilgilendirmede bulunduk. Uyguladığımız sistem, Manisa ve Türkiye için gurur kaynağıdır" dedi.

Sıvı klor yerine sofra tuzundan klor

Sıvı klor yerine sofra tuzundan klor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim