• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Sivas’tan Bayırbucak Türkmenleri’ne 5 Tır Yardım

Sivas’tan Bayırbucak Türkmenleri’ne 5 Tır Yardım
Sivas Ravza Derneği Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri'ne 5 TIR yardım malzemesi gönderdi.

Sivas Ravza Derneği Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri'ne 5 TIR yardım malzemesi gönderdi.

Suriye'de Esad ve Rusya'nın saldırılarına maruz kalan Bayırbucak Türkmenleri'ne yardımlar sürüyor. Ravza Derneği Sivas Şubesi içerisinde un, battaniye, su ve kuru gıdaların bulunduğu 5 TIR yardım malzemesini düzenlenen uğurlama programı ile Suriye'de yaşayan Bayırbucak Türkmenleri'ne gönderdi. Kent meydanında Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan programda konuşan Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın," Mümin ve Müslüman odur ki dünyanın neresinde olursa olsun, hangi bölgesinde olursa olsun onun derdiyle dertlenen onların ızdırabıyla ızdırap duyan kişi demektir. Sivas'ta hayırsever ve sivil toplum kuruluşlarımızla beraber bir mümin olmanın, Müslüman olmanın şuuruyla hareket ederek Suriye'de veya dünyanın birçok ülkesinde yaşayan insanlara yardım elini uzatıyorlar. Bu zaman Müslümanların en çok dayanışmaya ihtiyacı olduğu bir dönemde Bayırbucak Türkmen kardeşlerimiz çok zor durumda hayatlarını devam ettiriyorlar"dedi.

Ravza Derneği Sivas Şube Başkanı Abdullah Ağbektaş toplanan yardımların Türkmenlere göndereceklerini ifade ederek, "Suriye'deki çile, ızdırap çok büyük. İslam tarihi boyunca böyle bir zulüm, böyle bir intikam hırsıyla İslam'a ve Müslümanlara zulüm yapılmamıştır. İslam tarihi boyunca 500 bin Müslüman katledilmemiş, şehit edilmemiştir. Üç gündür ağzına ekmek girmeyen, lokma bulamayan bir deri bir kemik kalan Suriye'nin muhtelif yerlerinde yardım bile ulaştıramadığımız mekanlar, mahalleler, köyler var. Biz orada insanlık dersi veriyoruz. Orada Rusya, zalim Esed zulüm ederken Türk halkı devletiyle, milletiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım etmeye çalışıyoruz."diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile birlikte 5 TIR yardım malzemesi Bayırbucak Türkmenleri'ne ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Sivas’tan Bayırbucak Türkmenleri’ne 5 Tır Yardım

Sivas’tan Bayırbucak Türkmenleri’ne 5 Tır Yardım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim