• BIST 9693.46
  • Altın 2509.35
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Sivas’ta MHP İl Teşkilatı Kapatıldı

Sivas’ta MHP İl Teşkilatı Kapatıldı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi aldığı karar doğrultusunda MHP Sivas İl Teşkilatı'nı yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapattı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi aldığı karar doğrultusunda MHP Sivas İl Teşkilatı'nı yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapattı.

1 Kasım seçimlerinin ardından MHP'de bazı il başkanların "Tüzük değişikliği için olağanüstü kurultay toplansın" çağrısının ardından harekete geçen MHP Genel Merkezi olağanüstü kurultay için imza veren Sivas İl Başkanlığı'nı yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapatma kararı aldı. Partisi binasında basın toplantısı düzenleyen MHP Sivas İl Başkanı Ragıp Özkan," Gençlik yıllarımdan beri hizmet etme şerefine erişmiş olduğum ülkücü camiaya il başkanı sıfatıyla hizmet etmekteyken parti genel merkezimizin almış olduğu karar ile Sivas İl Başkanlığımız kapatılmıştır. MHP, 7 Haziran seçimlerinde Sivas'ta yüzde 88 bir oy artışı yaparak Türkiye'de en fazla oy arttırdığı ikinci il Sivas olmuş, 16 yıldır milletvekili çıkaramadığı Sivas'ta milletvekili çıkarabilmek şahsım ve teşkilat mensubu arkadaşlarıma nasip olmuştur. 7 Haziran'dan sonraki süreçte parti genel merkezimizin izlemiş olduğu genel politika 1 Kasım seçimlerinde alınan sonuçlarla neticelenmiştir. Gerek ülke kamuoyumuz, gerek ülkücü, Türk milliyetçisi inanmış, dava erleri üzerinde bu sonuç ciddi bir rahatsızlığa sebep yolmuştur. Ülkücü tabanın sesi olarak Milliyetçi Hareket Partisi'nin olağanüstü kongreyi toplaması, bütün sıkıntılarımızı, problemlerimizi olağanüstü büyük kurultayda konuşmamız adına üst kurul delegesi olarak ben ve arkadaşlarım imza verdik. MHP Genel Merkezimiz imza veren teşkilat başkanlarımıza karşı kapatma kararıyla karşı hamle yapmıştır. Aldıkları karara saygı duyuyorum. Milliyetçi Hareket Partisi'nin bir neferi olarak camiama hizmet etmeye devam edeceğim" dedi.

"BAŞARISIZ OLDUĞUM İÇİN UZAKLAŞTIRILMIYORUM"

Kızgın ve kırgın olmadığını belirten Özkan kongre için hukuki sürecin devam ettiğini belirterek,"MHP İl Başkanlığından başarısız olduğum gerekçesiyle uzaklaştırılmıyorum. Genel merkezimizin kongreye derhal toplaması, yeniden bir yapılanmaya gitmesini talep etmem gerekçesiyle uzaklaştırılıyorum. Olağanüstü kurultay çalışmamız bundan sonraki süreçte devam edecek. Çünkü biz şuna inanıyoruz ki ülke çok darda ve zordadır. Ülkeyi bu zor ve sıkıntılı günlerden ancak MHP iktidarı kurtarabilir. MHP'nin iktidar olabilmesi içinde kurultayda bir araya gelerek birleşmesi, bütünleşmesi bütün problemlerini kurultay salonunda çözmesi gerektiğini düşünüyorum. Bin 200 üst kurul delegesinden bütün baskılara rağmen 547 üst kurul delegesi imza verdi. Bunlardan bir tanesi olmaktan gurur duyuyorum. Karşı tarafta 600 imza olmasına rağmen kongreye gidelim dedik. Ama kongreye gitmemek için hukuken bir takım bahaneler üretilerek süreç uzatılıyor. Her kaybedilen süre MHP'nin yarınından değil, ülkenin yarınından gidiyor" diye konuştu.

Sivas’ta MHP İl Teşkilatı Kapatıldı

Sivas’ta MHP İl Teşkilatı Kapatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim