• BIST 9645.02
  • Altın 2411.831
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Sivas’ta manda dağıtımı yapıldı

Sivas’ta manda dağıtımı yapıldı
Sivas İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Mandalarda Verim Yükseltme Projesi" kapsamında damızlık manda dağıtımı...

Sivas İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Mandalarda Verim Yükseltme Projesi" kapsamında damızlık manda dağıtımı gerçekleştirildi.

Anadolu mandasından süt veriminin yükseltilmesi ve yüksek verimli mandaları yetiştiren işletme sayısı ile işletme kapasitelerinin arttırılması için Sivas'ta manda yetiştiriciliği yapılan 5 ilçeye bağlı 12 köye üstün özellikli damızlık manda boğası dağıtımı yapıldı.

Ulaş Kovalı Bölgesi'ndeki Et ve Süt Kurumu'nda düzenlenen programda konuşan Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nuri Polat, Sivas'ta 2012 yılından bu yana bu projenin sürdüğünü dile getirdi.

Mandalarda süt verimini artırmak amacıyla çalışma gerçekleştirdiklerini ve sayının artması için uğraş verdiklerini hatırlatan Polat, 2012 yılında 2 bin 150 adet olan manda sayısının 2016 yılı itibariyle 5 bin 109'a yükseldiğini ifade ederek, Sivas'ın Türkiye genelinde bugün itibariyle manda yetiştiriciliğinde 9'uncu sırada olduğunu kaydetti.

DAMIZLIKLAR AFYONDAN GETİRİLDİ

"Halk Elinde Manda Islağı" Projesi Koordinatörü Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Haki Kara ise, Türkiye'nin en iyi manda yetiştirilen ili olan Afyon'dan 20 adet erkek manda getirdiklerini anlattı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Arslan'da Sivas'ın tarım hayvancılık bakımından önemli bir şehir olduğunu ifade ederek, mandayla ilgili yerelde il kez proje uygulandığını söyledi. Manda sayısının artırılmasının yanı sıra nitelikli üretim gerçekleşmesi gerektiğine de dikkat çeken Arslan, "Sivas'ta mandalarda günlük süt üretimi ortalama 4 litre civarında. Bu doğrultuda projenin ıslahı için yapılacak olan tabi tohumlama ile mandalardan elde edilecek yavrularda süt üretimi daha da yükselmiş olacak " diye konuştu.

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mevlüt Soysal da kurumun bütçe imkânları doğrultusunda önemli projeleri hayata geçirdiğine dikkati çekerek, "Manda yetiştiriciliği konusunda da güzel bir çalışma ortaya konuyor. Emeği geçen kurumlara teşekkür ediyor, projenin hayırlı olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.

"BU BİRLİKTELİKTEN VERİM DOĞACAKTIR"

Vali Alim Barut ise güzel bir projenin hayata geçirildiğini dile getirerek, "Devletin görevi vatandaşına hizmet etmektir. Bizim görevimizde Sivaslılara Sivas'ın tüm kesimine hizmet etmek. Burada 20 manda damızlık olarak dağıtılıyor ancak çok güzel bir birliktelik olduğunu da görüyoruz. İl Özel İdaresi, Cumhuriyet Üniversitesi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Manda Yetiştiricileri Birliği ile yöre sakinleri bir araya gelerek önemli bir projeyi daha hayata geçirdiler. Bu birliktelikten mutlaka iyilik, güzellik ve verim doğacaktır" sözlerini kullandı.

Konuşmaların ardından kura çekimi yapılarak üreticilere mandaları dağıtıldı. Cihan

Sivas’ta manda dağıtımı yapıldı

Sivas’ta manda dağıtımı yapıldı

Sivas’ta manda dağıtımı yapıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim