• BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Sivas’ta Bazı Mahalelerde 36 Saat Su Akmayacak

Sivas’ta Bazı Mahalelerde 36 Saat Su Akmayacak
Sivas Belediyesi'nin Paşabahçe yolu üzerindeki çalışmaları nedeniyle bazı mahallere 36 saat boyunca su verilemeyecek.

Sivas Belediyesi'nin Paşabahçe yolu üzerindeki çalışmaları nedeniyle bazı mahallere 36 saat boyunca su verilemeyecek.

Paşabahçe yolu altında kalan eski hattın, üzerindeki 9 metrelik dolguyu taşıyamaması sebebiyle özellikle kış aylarında sürekli arıza yaşanıyordu. Yaşanan sıkıntıların giderilmesi için çalışma yapan Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalarda sona yaklaştı. Hat üzerinde çalışma yapan ekipler sorunlu noktayı devre dışı bırakarak yeni hattı hizmete alıyor.

Yapılan çalışmayla ilgili bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karaman, "Paşafabrikası'nda şehrimizi besleyen bin 200'lük çelik içme suyu ana şebeke hattımız yol yapım çalışmaları altında kalmıştı. Bu yol yapım çalışması sırasında 9 metrelik dolgu malzemesi altında kaldı. Bu sebeple hatta sürekli arıza oluşuyordu. Bu arızalar 20 mahalleyi etkiliyordu ve arıza giderilene kadar bazen 24 saat, bazen 36 saat, bazen de 48 saate varan kesintiler yapmak zorunda kalıyorduk. Vatandaşlarımız da bu yüzden mağdur oluyorlardı. Bu mağduriyetin giderilmesi amacıyla Paşafabrikası ile merkez arasına yaklaşık 2 bin 200 metrelik yeni bir hat çektik. Bu hattın bağlantılarını yaptıktan sonra bir daha su kesintisi yaşanmayacak. "dedi.

Çarşamba akşamı gece 24.00'te iki hattın birbirine bağlanması için son bir kesinti yapılacağını belirten Karaman,"Hattın bağlantılarını yapacağız. 36 saat sürecek su kesintisinden sonra su kesintisi yaşanmayacak. Böylelikle sürekli mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilecek."ifadesini kullandı.

Çarşamba saat 24.00'ten Cuma saat 8.00'e kadar 36 saat süreyle su kesintisi uygulanacak mahalleler şunlar.

"Mevlana Mahallesi,Yüceyurt Mahallesi,Mehmetpaşa Mahallesi,Aydoğan Mahallesi,Yenidoğan Mahallesi,Yeni Mahalle, Ece Mahallesi,Çiçekli Mahallesi,Altuntabak Mahallesi, 4 Eylül Mahallesi, Yunus Emre Mahallesi (Bir Kısmı),İstiklal Mahallesi (Bir Kısmı),Esentepe Mahallesi (Bir Kısmı),Selçuklu Mahallesi (Bir Kısmı),Emek Mahallesi,Diriliş Mahallesi,Tuzlugöl Mahallesi (Bir Kısmı),Karşıyaka Mahallesi,Esenyurt Mahallesi,Alibaba Mahallesi,Seyrantepe Mahallesi,Kılavuz Mahallesi,Şeyhşamil Mahallesi,Kümbet Mahallesi,

Çayboyu Mahallesi,Organize Sanayi Bölgesi 2. Kısım, Huzur Mahallesi (Bir Kısmı)"

Sivas’ta Bazı Mahalelerde 36 Saat Su Akmayacak

Sivas’ta Bazı Mahalelerde 36 Saat Su Akmayacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim