• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Sivas’ta 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Sivas’ta 23 Nisan coşkuyla kutlandı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin açılışının 96. yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ta da kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin açılışının 96. yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ta da kutlandı. Engelli öğrencilerin törende yaptığı ay yıldız herkesi duygulandırdı.

Sivas'ta kutlamalar Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Tören daha sonra Atatürk Kültür Merkezi'nde devam etti.

Vali Alim Barut, burada yaptığı konuşmada, insanlığın ortak hayalinin savaş, baskı ve şiddetten arındırılmış barış ve huzur dolu bir dünyada yaşamak olduğuna vurgu yaparak, "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın da tüm insanlığın gönlünde birlik ve beraberlik ve barış duygularını pekiştirmesi en büyük dileğimizdir. Ülkemizin bu hedefleri yakalayabilecek güç, birikim ve deneyime sahip olduğundan kuşku duymuyorum" dedi.

Salonda bulunan çocuklara hitap eden Barut, "Cumhuriyetimizin inşasında, milletimizden aldığı gücünü, yine millet için kullanmayı hedefleyen Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı bu günü bayram olarak çocuklara armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz" diyerek sizlerin milletimizin ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesi olduğunu göstermiştir" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise, konuşmasında şehitlere olan minnettarlığını ifade ederek, "Bugün gönderinde ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı, minarelerinde ruh ve mana sembolü ezanların yankılandığı, milli egemenliğin hakim olduğu özgür bir Türkiye'de başı dik, gönül birliği ve dayanışma içinde yaşıyorsak, çocuklarımız neşe içinde oynuyorsa, bunu hem geçmişte hem de bugün canlarını bu ülke için gözünü kırpmadan feda eden şehitlerimize borçlu olduğumuzu unutmamalıyız." dedi.

Konuşmaların ardından Kazancılar Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan program sunuldu. Programda miniklerin sergilediği gösteriler ilgi çekti. Ana okulu öğrencilerinin Sema ve Ront gösterileri ile "Türkiyem" gösterisi büyük alkış aldı. Öğrencilerin, özel öğretim sınıfında eğitim gören engelli öğrenciler ile birlikte yaptığı bayrak gösterisi duygulu anlar yaşattı. Halk oyunları gösterisinin ardından program özel öğretim sınıfı öğrencilerine hediye takdimi ile son buldu.

Programa Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan ile protokol üyeleri ve davetliler katıldı.Cihan

Sivas’ta 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Sivas’ta 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Sivas’ta 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Sivas’ta 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim