• BIST 9079.97
  • Altın 2306.479
  • Dolar 32.3199
  • Euro 35.0359
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Sivaslı şehit astsubay son yolculuğuna uğurlandı

Sivaslı şehit astsubay son yolculuğuna uğurlandı
Mardin'in Nusaybin ilçesinde operasyon sırasında bölücü terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen Piyade Astsubay Tevfik Ayhan Gençleşen (34),...

Mardin'in Nusaybin ilçesinde operasyon sırasında bölücü terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen Piyade Astsubay Tevfik Ayhan Gençleşen (34), memleketi Sivas'ta son yolculuğuna uğurlandı. Yağışlı havaya rağmen binlerce Sivaslı şehidini tekbirlerle uğurladı.

Mardin'de düzenlenen askeri törenin ardından havayoluyla Sivas'a getirilen evli ve bir çocuk babası şehit Astsubay Gençleşen, baba evinde helallik alınmasının ardından morga konuldu. Daha sonra cenaze namazı kılınması için Ulu Cami'ye getirildi.

Cenaze namazını kılmak için gelen vatandaşlar cami avlusuna sığmadı. Şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı. Şehit Babası Şener Gençleşen, Ulu Cami'deki törende metaneti korudu. Tabuta sarılarak oğluna son kez veda eden acılı baba dua etti. 5. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, şehit babası ile şehit yakınlarının yanından ayrılmayarak onları teselli etti.

İkindi namazı sonrası helallik alınmasının ardından Müftü Recep Şükrü Balkan tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası askerler tarafından omuzlarda taşınan şehidin cenazesi daha sonra top arabasına konularak kortej eşliğinde bir süre taşındı. Vatandaşlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Şehidim hakkını helal et bize" diye slogan attı.

Şehit Astsubay'ın eşi Dudu Özmen Gençleşen eşinin arkasından gözyaşı dökerken, güçlükle ayakta durdu. Şehidin kardeşleri de sağlık ekiplerinin nezaretinde kortejde yürüyebildi.

Dev Türk bayrağı taşıyan vatandaşların "Meclis'te PKK istemiyoruz" şeklinde slogan attığı gözlendi. Şehit polis daha sonra askerler tarafından top arabasından alınarak cenaze aracına konuldu. Sağanak yağışın etkili olmasına rağmen çok sayıda vatandaş şehidini uğurlamak için törene katıldı. Şehit asker, Yukarı Tekke'de bulunan Askeri Şehitliği'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Astsubay'ın Kars Sarıkamış 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda görev yaptığı ve geçici görevle Mardin'e gönderildiği öğrenildi. Törene Vali Alim Barut, milletvekilleri Habip Soluk, Selim Dursun, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve il protokolü ile şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cihan

Sivaslı şehit astsubay son yolculuğuna uğurlandı

Sivaslı şehit astsubay son yolculuğuna uğurlandı

Sivaslı şehit astsubay son yolculuğuna uğurlandı

Sivaslı şehit astsubay son yolculuğuna uğurlandı

Sivaslı şehit astsubay son yolculuğuna uğurlandı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim