• BIST 9645.02
  • Altın 2414.11
  • Dolar 32.5972
  • Euro 34.7733
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C

Sivas, Tokat ve Yozgat’ta ’Kudüs’ protestosu

Sivas, Tokat ve Yozgat’ta ’Kudüs’ protestosu
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması, Sivas, Yozgat ve Tokat'ta düzenlenen eylemlerle...

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması, Sivas, Yozgat ve Tokat'ta düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Tokat'ta öğle namazının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Kudüs eylemi yapıldı. ABD ve İsrail'e tepki gösteren vatandaşlar, ellerinde dövizlerle slogan attı. Çok sayıda vatandaş, ellerinde Filistin bayrakları ile katıldıkları eylemde sloganlar atarak tekbir getirdi. Sivil toplum kuruluşları adına basın açıklaması yapan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Eğitim Koordinatörü Hasan Sarman, "Bir yandan gönül coğrafyamıza ölümler yağdırılırken, bir yanda da kutsallarımız çiğnenip topraklarımıza el uzatılmaktadır. Hadsizliğin, saldırganlığın ve hukuksuzluğun geldiği son nokta siyonizmin bu devirdeki kullanışlı piyonu Trump'ın aracılığı ile ilk kıblemiz Kudüsümüzün işgalci İsraillilerin siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunmuşlardır" dedi.

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde de Trump'ın açıklamaları protesto edildi. Türkiye Gençlik Vakfı tarafından organize edilen eylemde toplanan grup, Trump'n Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Amerikan Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma planına tepki gösterdi. Trump aleyhinde sloganlar atan grup, ilçe merkezindeki caddelerde yürüdü. Zile'de de toplanan gruplar sloganlar atarak kararı protesto etti. Zile Halk Eğitim Müdürü İbrahim Üçköylüoğlu, yaptığı basın açıklamasında, "Kudüs savaşın değil, barışın şehridir. Aziz dava arkadaşlarım, Kudüs sevdalısı yiğitler, değerli halkımız, insanlık tarihinin en kanlı, en şiddetli dönemlerinin yaşandığı bir zaman dilimindeyiz. Şiddetini daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bu zihniyet, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Bunu gören, tarihsel gerçeklerini bilen ve dünyanın bu devrine itiraz eden vicdan sahiplerinin sesi olarak ihtarda bulunmak üzere burada toplanmış bulunmaktayız" dedi. Basın açıklamasının ardından eylem dua yapılarak sona erdi.

"Kudüs sonsuza kadar Filistin'in başkentidir"

Yozgat'ta da ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması protesto edildi. Yozgat Sivil İnisiyatif Platformu öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan sivil toplum kuruluşları, Amerika ve İsrail aleyhine slogan attılar. Yozgat Sivil İnisiyatif Platformu adına açıklamada bulunan Yozgat Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kenan Şerefli, Kudüs'ün sonuna kadar Filistin'in başkenti olarak kalacağını ifade ederek, "Kudüs'ü işgal eden İsrail'e, İsrail'e destek veren ABD'ye ve bütün bunlara sessiz kalanlara sesleniyoruz; Kudüs insanlığın ortak mirasıdır. Özgürlük Kudüs'ün hakkıdır. Kudüs sonsuza kadar Filistin'in başkentidir. İradesini yansıtmak için buradayız. ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına yönelik kararını açıklayan ABD ve Başkanı Tramp, bu kararın alınmasına sebep olan siyonistler ihtarımızın öncelikli muhataplarıdır. ABD aldığı bu kararla diplomatik ve ekonomik zeminde devam eden örtülü 3'üncü Dünya Savaşı'nın ateşli bölümünü İslam coğrafyası üzerinde gerçekleştirmek istemektedir" ifadelerini kullandı.

Sivas'ta üniversite öğrencilerinden protesto

Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Derneği (CÜDER) üyesi yaklaşık 100 öğrenci de ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını merkezi kafeterya önünde toplanarak protesto etti. Öğrenciler adına konuşan CÜDER Başkanı Serdar Delice, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail'in kanlı ortaklığı ve işgal planlarının devam ettiğini belirterek, "Siyonizmin yeni kuklası Trump, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacaklarına ve Amerikan Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacaklarına dair açıklamalarda bulunuyor. Kudüs'le ilgili böyle hadsiz ve hukuksuz bir tasarruf ABD'yi de, İsrail'i de hiç ummadıkları bir neticeyle karşı karşıya bırakacaktır" dedi.

Bir süre İsrail ve ABD aleyhine slogan atan öğrenciler, daha sonra dağıtıldı.

Sivas, Tokat ve Yozgat’ta ’Kudüs’ protestosu

Sivas, Tokat ve Yozgat’ta ’Kudüs’ protestosu

Sivas, Tokat ve Yozgat’ta ’Kudüs’ protestosu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim