• BIST 9524.59
  • Altın 2489.694
  • Dolar 32.4917
  • Euro 34.7623
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Sivas olaylarının 21. yılı

Sivas olaylarının 21. yılı
"Anılarını kalbimizden hiçbir zaman silmeyeceğiz, anılarıyla yaşayacağız ama tarihin tekerrür etmemesi için hep çalışacağız"

HDP Eş Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, "Bütün ezilenler el ele vereceğiz. Bu ülkenin gerçek sahipleri, yoksullar, emekçiler, işçiler, kadınlar, gençler, bu ülkeyi biz özgürleştireceğiz. İşte Sivas'ın hesabı o gün sorulur" dedi.

Demirtaş, Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda yaşamını yitirenler için eski Madımak Oteli binası önünde düzenlenen anma programında yaptığı konuşmada, "Bugün uzun uzun konuşmalar yapıldı, mesajlar verildi. Aslında burada sizin yürek yüreğe, omuz omuza duruşunuzdan daha büyük bir mesaj yoktur. Israrla toplumu, halkları, ezilenleri, bölmeye, birbirine karşı düşmanlaştırmaya çalışanlara karşı bu fotoğraf, en büyük mesajdır. Bugün, Soma da Roboski de Gezi de Berkin'in yoldaşları da burada, bundan daha büyük mesaj olamaz" diye konuştu.

Bütün ezilenlerin bir olması durumunda çözülemeyecek hiçbir sorun olmadığını belirten Demirtaş, Sivas olaylarının hesabını sormak için 21 yıldır ısrarla, inatla, kararlılıkla kente gelen bütün herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Alevilerin eşit yurttaşlık taleplerinin gerçekleşeceğini dile getiren Demirtaş, "Sadece Alevilerin değil, ezilen bütün kimliklerin, inançların taleplerinin, halkların kardeşliği ve eşitliği çerçevesinde burada ana vatanımızda, kendi topraklarımızda gerçekleştiğini göreceğiz. Neye güvenerek söylüyorum, size güvenerek söylüyorum. Sizi önce siz kurtarabilirsiniz. Sizin kaderiniz, geleceğiniz, sizin ellerinizdedir. Yeter ki birlik olun yeter ki bu mesajı bütün dünyaya vermeye devam edin. Bizim bu mücadelede zerrecik katkımız olursa bundan onur duyarız. Biz ezilen hakların yanında olmaktan sadece onur duyarız" şeklinde konuştu.

- "Bütün ezilenler el ele vereceğiz"

Demirtaş, Alevilere yan yana durmaktan, birlik olmaktan asla geri durmamalarını tavsiye ederek, şunları kaydetti:

"Bizleri, sizleri parçalayıp dernek dernek, vakıf vakıf, parti parti bölüp inanın kendi çirkin politikalarını yürütmeye devam edecekler. Bizler bu topraklarda çocuklarımızın, torunlarımızın mezhep savaşı, din savaşı, kimlik savaşı yapmadan, birbirine kinle, nefretle, öfkeyle, intikam duygusuyla bakmadan yaşamasını istiyorsak, bizler torunlarımızın ve çocuklarımızın bizim çektiğimizi çekmemesini istiyorsak, Maraş'ta, Çorum'da, Gazi'de, Gezi'de, Sivas'ta yaşadıklarını yaşamamasını istiyorsak onun çözümü el ele vermektir. Bütün ezilenler el ele vereceğiz. Bu ülkenin gerçek sahipleri, yoksullar, emekçiler, işçiler, kadınlar, gençler, bu ülkeyi biz özgürleştireceğiz. İşte Sivas'ın hesabı o gün sorulur. Sivas'ın hesabını bugün iktidarda olanlar soramazlar. Onlar bunun hesabını vermek zorunda olanlar, bu hesabı biz onlardan soracağız. Onlar bu hesabı kimseden sormayacaklar. Halk iktidarı, gerçek demokrasi inşa edilerek ancak Sivas'ın hesabı sorulabilir."

1c413c28810957bd8.jpgmadimak_935599154.jpeg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim