• BIST 9548.09
  • Altın 2491.998
  • Dolar 32.5073
  • Euro 34.5632
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Sivas İl Özel İdaresi, Hafik’e Eğitim Kampüsü Kazandırıyor

Sivas İl Özel İdaresi, Hafik’e Eğitim Kampüsü Kazandırıyor
Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ve Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı inşaatında sona gelinen okul, yurt ve spor salonunun bulunduğu Hafik...

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ve Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı inşaatında sona gelinen okul, yurt ve spor salonunun bulunduğu Hafik eğitim kampüsünü yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sivas İl Özel İdaresi bütçesi ile Hafik'te önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan eğitim kampüsünün son aşamaya geldiğini söyleyen Ayhan, "Önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine yetişecek. Gerek zemin, gerekse de projenin farklı bir mimaride olması nedeniyle buranın hikayesi çok uzun. Ciddi bir çalışmadan sonra ihale süreci ve inşaatın ardından noktalama aşamasına geldik. Mimarisi ve iç kullanım alanıyla güzel bir mekan olacak. Spor salonu da ayrı bir güzellik kattı. Okulumuz, Hafik eğitiminde önemli bir ihtiyacı karşılayacak"dedi.

Ayhan, projenin tek tip projeden sıyrılarak bölgesel dokuya uygun bir şekilde hayata geçirildiğini anımsatarak, "Bu tip yapılarımız hemen her ilçemizde mevcut. Sadece bina yapmak değil, oranın dokusuna uygun şekilde; sempatik, görsel, insanın ruhunu okşayan projeler yapmak önceliklerimiz arasındadır. Bu projelerden bir tanesi de Hafik ilçemizde uygulandı."diye konuştu.

Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı ise, "Hafik ilçemizde eğitimimizin fiziki şartlarını daha iyi seviyeye getirmek için Sivas İl Özel İdaresi'nin son noktaya getirdiği eğitim kampüsünü ziyaret ettik. Bina mimari yapısıyla, dış cephesiyle, iç kullanım alanıyla çok ferah, huzurlu ev ortamında bir bina oldu. Aynı şekilde yurdumuzda da ortak kullanım alanının sıfıra indiği, her odanın ayrı ayrı lavabosunun, banyosunun ve çalışma masalarının olduğu bir yurt oldu. Bu yapı ile Hafik'te eğitimimiz inşallah daha kaliteli seviyelere çıkacak." ifadelerini kullandı.

Sivas İl Özel İdaresi, Hafik’e Eğitim Kampüsü Kazandırıyor

Sivas İl Özel İdaresi, Hafik’e Eğitim Kampüsü Kazandırıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim