• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Sitenin yıkılan duvar yapılmazsa tapularını belediye başkanına verecekler

Sitenin yıkılan duvar yapılmazsa tapularını belediye başkanına verecekler
Zeytinburnu'ndaki Tercüman Sitesi sakinleri, yılbaşında zabıtalar tarafından yıkılan bahçe duvarının tekrar yapılmasını istedi.

Zeytinburnu'ndaki Tercüman Sitesi sakinleri, yılbaşında zabıtalar tarafından yıkılan bahçe duvarının tekrar yapılmasını istedi. Yıkılan duvar önünde açıklama yapan site sakinleri, duvarın bir hafta içerisinde yapılmadığı takdirde tapularını Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'a vereceklerini ifade etti.

Büyükşehir ve Zeytinburnu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin Tercüman Sitesinin bahçe duvarını yıkması üzerine site sakinleri yıkılan duvarın önünde basın açıklaması yaptı. Site sakinleri duvarın bir hafta içerisinde yapılmadığı takdirde tapularını Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'a vereceklerini ifade etti. Basın açıklamasını okuyan Avukat Murat Mermer, "'Görüşülen tüm bu idari ve siyasi yetkililer sakinlerin haklılığını kabul etmiş ve ellerinden gelen yardımı yapacağını, haklarına zarar verilmesine müsaade edilmeyeceğini söylemiştir. Ama belediye başkanımız tüm bunları da dinlememiş ve son olarak yılbaşı gecesi ansızın sanki bir terör örgütüne operasyon yapar gibi, bir düşmana karşı sınır ötesi hareket düzenler gibi çevik kuvvet, polis, zabıtadan oluşturduğu güvenlik ordusu, onlarca çekici, kepçe, dozer kamyondan oluşan ekipmanla gece 04:00'da yataklarından kaldırılarak yıkım için siteye girilmiştir. Bir kısmı sabah namazı için, bir kısmı gürültüye uyanan sakinlerimiz neye uğradığını şaşırmış ve yeni yılı Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın yıkım sürprizi ile karşılamak zorunda bırakılmış. Böyle bir operasyon tarihimizde bugüne kadar görülmüş ne de duyulmuştur. Çünkü hiçbir yerde halkına, seçmenine bu kadar kin ve nefretle baskı altına almaya, bezdirmeye, yıldırmaya, korkutmaya, sindirmeye çalışan temsilci, idareci veya seçilmiş biri olmamıştır.'" şeklinde konuştu.

"Bu son hadiseden sonra artık sakinlerimiz belediye başkanı ile mücadele etmekten, hak aramaktan, başvuracak bir makam, merci sormaktan bıkmış, usanmış ve tahammülleri kalmamıştır." diyen Mermer şu ifadeleri kullandı: "'Son olarak tapularını almışlar ve her geçtiği yollarda çocuklara hediye vermeden gitmeyen Cumhurbaşkanımıza, her gördüğü yaşlıya sarılıp, öpmeden ayrılmayan Başbakanımıza bu baskı ve zulme dur diyeceklerine yürekten inanarak seslerini duyurmak için toplanmışlardır. Bundan da bir netice alamazlarsa tapularını Belediye Başkanı Murat Aydın'a vererek "al mülklerimiz senin olsun yeter ki artık bizimle uğraşma, artık bizi rahat bırak" demektedirler.'"

Site sakinlerinden Nurten Özmen ise artık korunmasız kalacaklarını belirterek, "'5 yıldır bu sitede oturuyorum. Akşamları geç saatlerde geliyoruz. Korunmasız kalacağımızı düşünüyorum. Terörün başka bir şekli diyorum. Duvarımızın tekrar yapılmasını istiyoruz.'" ifadelerini kullandı

Bir başka site sakini ise şu ifadeleri kullandı: "'Ben ne zorluklarla bir tane daire aldım. Emekliyim. Onu da Murat Aydın'a verelim burayı yapmazsa. Çok zorluklarla aldım. Bir tane dairem var. 17 senedir burada oturuyorum. Duvarımızın yapılmasını istiyorum. Bir daha da el atmasınlar.''

Sitenin yıkılan duvar yapılmazsa tapularını belediye başkanına verecekler

Sitenin yıkılan duvar yapılmazsa tapularını belediye başkanına verecekler

Sitenin yıkılan duvar yapılmazsa tapularını belediye başkanına verecekler

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim