• BIST 9516.77
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Şirvan Yamaçlı Köy Okulu'na İstanbul Şehit Aileleri ve İnsan Hakları Derneğinden kütüphane

Şirvan Yamaçlı Köy Okulu'na İstanbul Şehit Aileleri ve İnsan Hakları Derneğinden kütüphane
Siirt ili, Şirvan ilçesine bağlı Yamaçlı Köy ilkokuluna, bin kitabı kapsayacak şekilde dört bölümden oluşan kütüphane hizmete açıldı.

İstanbul Şehit Aileleri ve İnsan Hakları Derneği tarafından finanse edilen Şirvan-Yamaçlı Köyü Kütüphane açılışı için tören düzenlendi.

Köy Okulunda yapılan açılış törenine; Vali Yardımcısı Bahadır Yörük, Şirvan Kaymakam Vekili Ahmet Vezir Baycar, İstanbul Şehit Aileleri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Erdal Ari, Dernek Başkan Yardımcısı Almıla Maraş, İlçe Kurum Müdürleri, köylüler ve çocuklar katıldı.

Açılış öncesi konuşma yapan Vali Yardımcısı Bahadır Yörük,”Şirvan İlçemize bağlı bu şirin köyümüzde, köy okulumuza kazandırılan, hem öğrencilerimizin hem de köydeki vatandaşlarımızın yararlanacağı bir kütüphanenin yapılmasında, İstanbul Şehit Aileleri ve İnsan Hakları Derneğine ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

İstanbul Şehit Aileleri ve İnsan Hakları Derneğinin önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attığını belirten Vali Yardımcısı Yörük, Kitap okuma kültürünün köylerimizde de alışkanlık haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Şirvan İlçesine bağlı Yamaçlı köyünde, böyle anlamlı bir eğitim faaliyeti içerisinde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden İstanbul Şehit Aileleri ve İnsan Hakları Dernek Başkanı Erdal Ari ise, ‘Dernek faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, İstanbul–Siirt ilimiz arasında bir gönül bağı kurmak, çocuklarımızın daha çok kitap okumalarına olanak sağlamak, amacıyla böyle bir faaliyette bulunduklarını’ söyledi.

Dernek Başkanı Ari, İlkokulda kurulan Kütüphanenin dört bölmeden ve yaklaşık bin kitaptan oluştuğunu, daha önce de Tunceli İli, Pertek İlçesi, Konaklar köyünde benzer bir kütüphane açtıklarını, bu tür sosyal sorumluluk projelerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Açılışın ardından, Dernek yöneticilerinin beraberlerinde getirdikleri giyim ve çeşitli hediyeler, Köy çocuklarına dağıtıldı.

Buradaki program, çekilen hatıra fotoğraf ile sona erdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim