• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Sırrı Sakık: Başbakan'ın açıklamaları beni ürkütüyor

Sırrı Sakık: Başbakan'ın açıklamaları beni ürkütüyor
Ağrı'da oy kullanma işleminin ardından açıklamalarda bulunan Sırrı Sakık "Başbakan'ın son günlerdeki açıklamalarını görünce ürküyorum ve korkuyorum" dedi.

Barış Ve Demokrasi Partisi (BDP) Ağrı Belediye başkan adayı Sırrı Sakık, "Bir daha bu topraklarda silah adres olmasın, kan akmasın diye bizim kafamızda bir tek projemiz vardı. Barış projesiydi, A projesiydi. Ama ne yazık ki Sayın Başbakan'ın son günlerdeki açıklamalarını görünce ürküyorum ve korkuyorum. B ve C projelerinden bahsediyor." dedi.

"GELDİĞİMİZ GÜNDEN BERİ..."

BDP Ağrı Belediye başkan adayı Sırrı Sakık saat 10.30’da Şeref Saracoğlu İlköğretim Okulu’na gelerek oyunu 1133 numaralı sandıkta oy kullandı. Oy kullandıktan sonra okul bahçesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Sırrı Sakık, "Ne yazık ki bu Kent gerildi, bu Kent kuşatıldı. Buralara özellikle epeyce bir sevkiyat yapıldı. Buralarda bir terör var. Devlet terörü var. Diliyorum umuyorum. Yani bu seçim kazasız ve belasız olur. Biz geldiğimiz günden bu güne kadar kentin kanamaması için bu kentin huzurun kenti olması için çok çaba sarf ettik. Bundan sonra da çaba sarf edeceğiz. Tek taraflı bir çaba ile olmuyor. Güçlü, devasa bir rakibimiz var. Devlet var, iktidar var bütün her şey var, iş çevreleri var. Ama ben bir şeye inanıyorum. Halkın gücüne inanıyorum. Halkın gücü ile bugün burada hükümete de iktidara da... Kuşatılmış kente gelenlere, kente tepeden bakanlara da bizler halkımızla birlikte mesaj vereceğiz. Önemsediğimiz çözüm süreci bugün burada sandıklarda büyüyerek çıkacak. Ağrı kenti barış ve huzur için eminim bugün sandık başına gidecek ve burada biz bu belediye başkanlığı seçimlerini sadece bir belediye başkanlığı seçimleri olarak da görmüyoruz." sözlerini kaydetti.

"BÖYLE SEÇİM OLMAZ"

Belirli bölgelerde gerginlikler olduğunu söyleyen Sakık şunları dile getirdi: “Duyumlarımız var, belli bölgelerde gerginlikler tetikleniyor ama biz buna müdahale ediyoruz. İl seçim kurulunun bir kararı var, güvenlik birimlerinin hayatın her anlamına müdahale şeklinde. Bunun adı demokrasi değil, bunun adı seçim değil. Biz de hukukçu arkadaşlarımızla Yüksek Seçim Kuruluna itirazda bulunduk. Diliyorum, umuyorum YSK bu konuda derhal kararlarını gözden geçirir. Yani buradaki bu devlet terörünün bir an önce geri çekilmesi konusunda. AKP bütün kadrolarıyla burada, biz de halkımızla buradayız. Sandıklara çok yakın alınmış polis önlemleri var. Ben dolaştığım birçok sandıkta sandık başkanı da polislerle duruyor. Hatta biraz önce birçok polis böyle ukala bir tavır içerisinde böyle düşmana bakar gibi siz çıktıktan sonra. Böyle bir seçim olmaz. Burada gerçekten bu kente geldiğimde de ben bu ülkede sorunların çözüm adresinin sandık olması gerektiğini söyledim.”

Oy verme işlemlerinin 16.00’da tamamlanacağı kentte bazı esnafların işyerlerini açmadığı gözlendi.


 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim