• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Sırp taraftar cinayetinde bir kişi tutuklandı

Sırp taraftar cinayetinde bir kişi tutuklandı
Galatasaray LH ile Kızılyıldız takımları arasındaki basketbol karşılaşması öncesinde bıçaklanarak öldürülen Marko Ivkovic'in katil zanlısı olarak mahkemeye sevk edilen 1 kişi tutuklandı 6 kişi ise serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok sabah saatlerinde, Galatasaray LH ile Kızılyıldız takımları arasındaki basketbol karşılaşması öncesinde bıçaklanarak öldürülen Sırp taraftar Marko Ivkovic cinayeti soruşturmasında bir kişinin Antalya'ya gitmek üzereyken gözaltına alındığını açıkladı. Altınok, "Failin Türk vatandaşı olduğunu söyleyeyim" dedi. 

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, sözlerini şöyle sürdürdü; "Asayiş Şube Müdürlüğü'nün çok üstün çalışma gösterdiğini ifade eden Altınok, "Bunu bir uluslararası sıkıntı yaratacak sorun olmaktan çıkarmak için gece gündüz çalıştılar. Çok teknik detaylar vermek istemiyorum ama 82 kamerada 731 saatlik görüntü toparladılar. Özel olarak kurulan 20 kişilik ekip Ankara'dan da yardım almak suretiyle 1 haftada incelediler. Görgü tanığı olan personelimiz olan 193 kişi üzerinde de çalışma yapıldı; bilgilerine başvuruldu. Birkaç gündür 6 kişi İstanbul'da 1 kişi Antalya'ya gitmek üzere yoldayken Bilecik'te gözaltına alındı. Çalışmaları yaptı arkadaşlarımız. Teknik ve ifade boyutuyla ne gerekiyorsa yaptık. Bizdeki boyutu tamamlandı. Bizim için Sırp vatandaşı öldüren konusunda bir sıkıntı yok" 

Altınok, yakalanan son şüpheli mi olayın faili sorusuna, "Şüpheli Antalya'ya giderken Bilecik üzerinde yakalandı. O değerlendirmeyi size bırakalım" şeklinde konuştu. 

MAHKEME 1 KİŞİYİ TUTUKLADI 6 KİŞİYİ SERBEST BIRAKTI 

Hürriyet gazetesinden Çetin Aydın'ın haberine göre, operasyonlarda gözaltına alınan cinayet faili K.A'nın da arasında bulunduğu 7 kişi Altınok'un açıklamasının ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyedeki ilk işlemlerin ardından şüphelilerden biri tutuklama diğerleri ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. 

Mahkeme ise sanıklardan 6'sını adli kontrole de gerek olmadan serbest bırakırken K.A. isimli zanlıyı 'kasten adam öldürmek' gerekçesiyle tutukladı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim