• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Sırp rakibi ile karşılaşacak Kick boksçu Erdoğan, şampiyonluk istiyor

Sırp rakibi ile karşılaşacak Kick boksçu Erdoğan, şampiyonluk istiyor
Almanya'da gerçekleşecek World Martial Arts Organization ( WMAO- Dünya Mücadele Sporları Organizasyonu) Avrupa Şampiyonası'na davet edilen Kick boksçu İskender...

Almanya'da gerçekleşecek World Martial Arts Organization ( WMAO- Dünya Mücadele Sporları Organizasyonu) Avrupa Şampiyonası'na davet edilen Kick boksçu İskender Erdoğan, destek bekliyor.

Spora 2006 yılında İstanbul'a bağlı Pendik Kaynarca'da Tacetttin Ata nezaretinde başlayan Erdoğan, boks antremanlarına antrenörler Şenol Yılmaz, Bülent Agacabay, kickboks antramanlarına ise Ümit Yılmaz eşliğinde hazırlandığını söyledi. İlk derecesini 2009 yılında katıldığı Marmara Kick Boks Turnuvası'nda 2. olarak gümüş madalya alan Erdoğan, daha sonra katılmış olduğu 2010'da İstanbul, 2011'de Marmara, 2014'te İstanbul şampiyonluğu ve Türkiye 3'lüğü gibi derecelerin yanı sıra 2014 yılında İnternational ICF Arena müsabakasında 75 kiloda altın kemer sahibi oldu.

Bugüne kadar kendi imkanları ile şampiyonalara katıldığını dile getiren Erdoğan, "2014 yılında A Clas olarak dövüşmeye başladım. 30 Nisan 2015'te İnternational Kick Boks şampiyonu oldum ve bunun akabinde Almanya'nın Mülhaim kentinde gerçekleşecek WMAO Kick Boks organizasyonundan davet aldım. 26 Mart'ta Sırbistanlı dünya şampiyonu rakibim karşısında ülkemi temsil edeceğim için mutluyum." dedi.

"Bu sporu çok seviyorum. Başarılı olmak için de çok çalışıyorum. Her gün en az 3 saat antrenman yapıyorum. 3 ayrı hocamla antrenmanlarıma hiç aksatmadan devam ediyorum. Emeğimin karşılığını alacağımı ve Türkiye'yi uluslararası arenada hakkıyla temsil edeceğime inanıyorum." diye konuşan Erdoğan, maddi sorunlar yaşadığını, ailesinin sporu bırakmaması için kendisinden desteklerini esirgemediğini, ancak uluslararası müsabakaların yükünün ağır olduğunu ve kendisine bu konuda maddi destek verilmesini istedi.

Genç sporcu, antrenmanlarına devam edebilmek için özel bir salonda spor hocası olarak çalıştığını da belirterek, "Sporcu olarak antrenmanlarıma, beslenmeme dikkat etmem gerekiyor. Destek verilirse daha büyük başarılar kazanacağıma inanıyorum. Hedefim dünya şampiyonu olmak. Bu konuda devletimizden ve iş adamlarından destek vermelerini istiyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim