• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Şırnak’ta ‘Oyun oyun içinde’

Şırnak’ta ‘Oyun oyun içinde’
Şırnak'ta, Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun sergilediği "Oyun oyun içinde" adlı tiyatro oyunun 2 bin 600 kişi izledi.

Şırnak'ta, Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun sergilediği "Oyun oyun içinde" adlı tiyatro oyunun 2 bin 600 kişi izledi.

Şırnak Belediyesince, kentte yaşanan olaylarının izlerini silmek ve vatandaşlara moral desteği vermek amacıyla tiyatro etkinliği düzenlendi. Belediyenin girişimleriyle, Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, "Oyun içinde oyun" adlı oyununu Şırnak'ta sergiledi. Şırnak Üniversitesi Mehmet Emin Acar Konferans Salonu'nda sahnelenen oyunu, Şırnak Vali Yardımcısı Ali Arıkan, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, TÜGVA Şırnak İl Temsilcisi Fırat Som ve 2 bin 600 vatandaş izledi.

İçişleri Bakanlığınca Şırnak Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu, "Şırnak'taki değişim hamlesini sosyal anlamda da hissettirmek istedik. Operasyonların ardından huzurun sağlandığı Şırnak'ın yeniden imar ediliyor. Bir yandan da vatandaşlarımız için sosyal ve kültürel gelişimlerine de katkı sunmak istedik. Tiyatro ekibinin Şırnak'a gelmesini sağlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkür ediyorum" dedi.

"Şırnak'ta artık gülen çocukları göreceğiz"

Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, Şırnak'ta artık gülen çocukları göreceklerini söyledi. Özgür, "Tekrar Şırnak'ta olmaktan büyük keyif duyuyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları olarak Başkanımız Menderes Türel'in ciddi destekleriyle ikinci kez buradayız. Bugün Şırnak'taki yetişkinlere Özal Tunca'nın yazıp yönettiği "Oyun oyun içinde" adlı tiyatromuzu getirdik. 2 perdelik bir komedi bir oyundur. Bugün yetişkinlere, üniversite öğrencilerine ve daha sonra çocuklar için "Elbise var insan yok, insan var elbise yok" adlı tiyatro oyunumuzu sergileyeceğiz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliği içinde, okullarımızdaki öğrencilerimize yönelik olacak. Böylece Şırnak'taki yüzleri güldürmeyi planlıyoruz. "Bir çocuk gülerse dünya güler" bizim düsturumuzdur. Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları olarak yaygın bir şekilde oyun oynamayı planlıyoruz. Çünkü buradaki çocukların ve halkın sanata, müziğe ve sinemaya daha çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Çünkü bir rehabilitasyon süreci gerektiriyor burada. Bu süreç içinde en önemli ilaçlarda sinema, tiyatro ve müziktir. Bunları Türkiye olarak önemsediğimizi ve buralara getirdiğimizde işin rengi değişecektir. Gülen çocuklar göreceğiz diye düşünüyorum. Bu anlamda çok önemli bir görevi üstlendiğimizi de düşünüyorum. Diğer tiyatrolardan da bunu bekliyoruz. Burada güzel bir salon var. Burada güzel şeyler yapılabilir. Burada Valimiz Ali İhsan Su ve Belediye Başkanımız Turan Bedirhanoğlu bize gerçekten büyük destek veriyorlar. Burada çok güzel şeyler olabilir. Buna bizimde bir katkımız olursa ne mutlu bize" diye konuştu.

Şırnaklı Talat Akıl ise, "Şırnak çetin bir zaman geçirmektedir. Çok çile çekmiştir. Halkımızın artık sosyal aktivitelere ihtiyacı vardır. Gülmeye ihtiyacı vardır. Neden bir tiyatro, sinema salonumuz olmasın. Artık Şırnak farklı olaylarla değil de kültürel şeylerle anılmasını istiyorum. Çocuklarımızı sanata ve sinemaya yönlendirelim. Geleceğimizi garanti altına alalım. Geçmişte Şırnak maalesef çok çile çekti. Gerek bilmediğimiz olaylar veya terör olayları olsun. Ardık bunların üstünü kapatmak istiyoruz. Geleceğimizi sanat ile yönlendirmek istiyoruz" ifadelerinde bulundu.

Şırnak’ta ‘Oyun oyun içinde’

Şırnak’ta ‘Oyun oyun içinde’

Şırnak’ta ‘Oyun oyun içinde’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim