• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Şırnak’ta Kur’an ve ezanı güzel okuma yarışması düzenledi

Şırnak’ta Kur’an ve ezanı güzel okuma yarışması düzenledi
Şırnak'ta imam hatip liseleri arasında Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma ve ezan okuma yarışması düzenledi.

Şırnak'ta imam hatip liseleri arasında Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma ve ezan okuma yarışması düzenledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında düzenlediği Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma ve ezan okuma yarışmasının Şırnak il finali Şehit Ahmet Kara Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmaya, Vali Mehmet Aktaş, AK Parti il Başkanı İbrahim Halil Erkan, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Ödül töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl Türkiye genelinde bu yarışmaların tüm illerde düzenlendiğini söyledi. Yılmaz, "bu gün burada Kuranı Kerimi ve ezanı şerifi güzel okuma yarışmasını il finalini yapmak için toplanmış bulunmaktayız. Ben böyle bir ortamı Şırnak'ta gördüğüm için Allah'a ne kadar hamd etsem azdır. Çünkü çok zorlu bir süreçten geçtik. Ve hamdolsun Şırnak'ımıza ve göz bebeğimiz olan İmam Hatiplerimiz öyle bir seviyeye geldi ki, bu gün ilimizde kuranı kerim ve ezanı şerifi güzel okuma yarışmalarını düzenleyebiliyoruz. Okul ve öğrenci sayımızda o yeterliliğe geldik" dedi.

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş ise, "Yarışmaların en önemlisi, en değerlisi, en ulvisi için bir aradayız. Gerçekten çok güzel bir ortam var bu salonda. Ben bu yarışmanın düzenlemesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencileri yürekten tebrik ediyorum. Hiç şüphesiz biz inanan insanlar olarak, Müslümanlar olarak ta buna inanıyoruz ki, dünya mutluluğunun ve ahret mutluluğunda tek ve yegane kaynağı kuranı kerimdir. Ve Hz. Peygamber efendimizin sünnetleridir. Biz bu değerlerimize sahip olduğumuz müddetçe, biz Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamberin sünnetini hakkıyla öğrendiğimiz ve hayatımıza yansıttığımız müddetçe hem bu dünyada mutlu olacağız. Hem de Allah'ın izniyle öteki dünyada mutlu olacağız. Ayrıca toplumsal mutluluğun ve huzurunda kaynağı kuranı kerimdir, Hz. Peygamberimizin sünnetleridir. Biz eğer kuranı kerimin özünü yaşar isek, toplumsal olarak ta mutlu oluruz. Güçlü oluruz. Başımız her zaman dik olur. Tam tersine eğer biz bu kutsal değerlerden uzaklaştıkça sıkıntı yaşarız. Ki maalesef belli alanlarda bu sıkıntıları yaşıyoruz. Eğer bu gün ülkemizin bir bölgesinde Şırnak'ımız da dahil, birileri ellerine silah alıp, masum kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden insanların kanına giriyorsa, hiç şüphesiz temelinde dinsizlik yatıyordur. Dinini imanını bilen bir adam, bunu yapmaz. Kardeşkanına girmez. Yabancı güçlerin piyonu olmaz. Bu memlekete, bu insanlara ihanet etmez. Yani işin özü, dinimizdir, imanımızdır, kuranımızdır, bayrağımızdır, ezanımızdır. Allah'ın iziyle ülkemizin her yerinde olduğu gibi Şırnak'ımızda da hukuksal değerlerime sonuna kadar sahip çıkacağız. Sonuna kadar en yükseklere taşıyacağız. Maalesef geçmiş yıllarda İmam Hatip eğitiminde biraz gerideydik. Hatta ortaokul kısmında çok çok gerideydik. Ama bütün Şırnaklının biz desteğini aldık. Her kesin gayretiyle bu sene belli bir noktaya geldi. Ama inşallah seneye bunun iki katına çıkaracağız. Yarışmaya girecek bütün çocuklarımıza yürekten başarılar diliyorum. İnşallah burada başarılı olanlar, Türkiye genelindeki yarışmada da dereceye girerler. Ve inşallah Şırnak'a Türkiye dereceleriyle geri dönerler diye ümit ediyorum" diye konuştu.

Yarışmada, Kur'an-ı Kerim'i ve ezanı güzel okuma kategorisinde dereceye giren öğrencilere ödüllerini Vali Mehmet Aktaş ve AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim