• BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Şırnak'ta kömür ocağındaki göçük

Şırnak'ta kömür ocağındaki göçük
Şırnak'ta kapatılma kararına rağmen çalıştırılan kömür ocağında meydana gelen göçükte, toprak altında kalan işçi hayatını kaybetti.

Şırnak'ta kapatılma kararına rağmen çalıştırılan kömür ocağında meydana gelen göçükte, toprak altında kalan işçi öldü.

Toptepe köyü yakınlarında bulunan ve yaklaşık 20 işçinin kaçak olarak çalıştırıldığı bildirilen kömür ocağında meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçi İbrahim Saknak, ağır yaralı olarak çıkarıldı. Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Saknak, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Vali Hasan İpek, yaptığı açıklamada, Cudi Dağı eteklerinde bulunan ocağın daha önce kapatıldığını söyledi.

"Daha önce Çalışma Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Valiliğimizce kapatılmış olan kaçak bir kömür ocağında maalesef kaçak çalışma esnasında İbrahim Saknak adında bir gencimiz göçük altında kalmıştır" diyen İpek, ocağın iş güvenliği açısından uygun olmadığını bildirdi.

Israrla bu şartlarda çalışılmaması konusunda kömür ocaklarının tüm yollarını kestiklerini, levhalar astıklarını, sürekli ilanlar yaptıklarını dile getiren İpek, şöyle konuştu:

"Buna rağmen gece kimselerin olmadığı zamanda gelip burada çalışan bazı gruplar var. Bunları ısrarla tekrar uyarıyorum. Hem iş güvenliği açısından hem sosyal güvenlik açısından burada sağlıklı bir ortam yoktur. Lütfen hiç kimse burada çalışmak için tevessül etmesin. Başka kayıpların önüne geçmek için burada çalışılması yasaktır."

Bir gazetecinin "Bir yaptırım uygulanacak mı?" sorusuna İpek, yaptırımların zaten uygulandığını, geçen yıl da göçük meydana geldiğini ve ilgililerinin tutuklandığını anımsattı.

Kesinlikle bu ocağı çalıştıran insanlar hakkında yasal işlem yapılacağını vurgulayan İpek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Gerekli çalışmalar mutlaka yapılacak. Ama hiçbir yaptırım, hiçbir ceza insan canını geri getirmiyor. Benim buradaki uyarım sadece insanların böyle yerlerde kaçak da olsa çalışmaması ve çalıştırılmaması. Biz her gün her gece tedbir alıyoruz. Jandarma komutanım bir haftadır belki 30-40 tane kamyon yakaladı. Bunlarla ilgili işlem yapıldı. Yolları kazdık, levhalar diktik. Buna rağmen kaçak çalışmak isteyenler var. Lütfen kimse bu oyuna gelmesin. Hiç sağlıklı olmayan şartları var. Bu ocak kesinlikle kapalıdır. Yeni ruhsat alınıncaya kadar kapalı bir ocaktır."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim