• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Şırnak'ta hain saldırı: 1 asker şehit oldu

Şırnak'ta hain saldırı: 1 asker şehit oldu
Sabah saatlerinde Silvan’dan gelen ve 2 uzman çavuşun haince şehit edildiği saldırının şokunu atlatamadan bir saldırı haberi de Şırnak’tan geldi.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerce yola döşenen patlayıcının, askeri konvoyun geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu bir asker şehit düştü, bir asker yaralandı. Yaralı asker, Şırnak Asker Hastanesinde tedavi altına alındı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için hava destekli operasyon başlatıldı.

BAGOK DAĞI’NDA ÇATIŞMA: 2 ASKER YARALI, 1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

MARDİN’in Nusaybin İlçesi yakınlarında Bagok Dağı’nda PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, ilk bilgilere göre 2 asker yaralandı, 1 PKK’lı öldürüldü. Yaralı askerler helikopterle Mardin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Mardin Valiliği, Nusaybin İlçesi sınırları içinde bulunan ve daha önce köy olan Girmeli, Kayadibi, Tepeüstü, Eskihisar mahallelerinde, bugün saat 05.00’den  geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı kararı aldı. Kararın, ilçede kamu düzenenin sağlanması, suç işlenmesini önlemek, vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunması, bölücü Terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi,  mevcut aranan şahısların yakalanması, tuzaklanmış ve patlayıcı yerleştirilmiş hendek ve barikatların kaldırılarak vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için alındığı belirtildi.

Nusaybin’in sokağa çıkma yasağı bulunan Eskihisar Mahallesi’nin kırsalında bulunan Bagok Dağı’nda güvenlik güçleri bu sabah saatlerinde teröristlere yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada ilk bilgilere göre 2 asker yaralandı, 1 terörist öldürüldü. Yaralı askerler bölgeden helikopterle alınarak Mardin Devlet Hastanesi’ne getirildi. Hastanede tedavi altına alınan yaralı askerlerin birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Bu arada Bagok Dağı’nda güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çatışmaların yer yer sürdüğü belirtildi.

NUSAYBİN'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Mardin’ in Nusaybin ilçe merkezinde bugün saat 19.00 dan itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim