• BIST 8718.11
  • Altın 2244.782
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1637
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Şırnak’ta 36 öğrenci ’Okul Destek Projesi’ kapsamında geziye çıktı

Şırnak’ta 36 öğrenci ’Okul Destek Projesi’ kapsamında geziye çıktı
Şırnak'ta daha önce il ve ilçe dışına çıkamayan 36 öğrenci Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetinin Değerlendirilmesi...

Şırnak'ta daha önce il ve ilçe dışına çıkamayan 36 öğrenci Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetinin Değerlendirilmesi programı ve "Okul Destek Projesi" kapsamında Gaziantep, Nevşehir ve Kayseri'yi kapsayan 5 günlük geziye gönderildi.

Şırnak'ta, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca 20 ilde uygulanan proje kapsamında 36 öğrenci 5 günlük geziye gönderildi. Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü öncülüğünde, yoksul ailelerin sadece ekonomik yetersizlikler sebebiyle çocuklarını kurum bakımına vermesinin önüne geçmek amacıyla başlatılan uygulama dahilinde pilot il seçilen Ağrı, Antalya, Aydın, Bartın, Batman, Bingöl, Bursa, Denizli, Erzincan, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Kırklareli, Konya, Muğla, Samsun, Şırnak, Trabzon ve Yozgat'ta maddi imkansızlıklar içerisinde olan ve Sosyal Ekonomik Destekten yararlanan yüzlerce çocuk, sosyal, kültürel ve psikolojik açıdan destekleniyor. Gezi programı hakkında açıklama yapan Şırnak Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Muzaffer Akçam, "Bakanlığımız çocuk hizmetleri genel müdürlüğünün okul destek projesi kapsamında 23 ilimiz pilot il olarak seçildi ve bunlardan biri de Şırnak ilimizdir. Bu projedeki amacımız sosyal ve kültürel etkinlikleri artırmak, ailelerde çocuk adına farkındalık oluşturulması, çocuklara okul dışı zamanlarını kaliteli ve verimli kullanabilecekleri ortam ve imkanların sunulması amacıyla oluşturulan "Okul Destek Projesi" kapsamında Şırnak merkez ve ilçelerinden 36 öğrencimizi Gaziantep, Nevşehir, Kapadokya ve Kayseri Erciyes Kayak Merkezine 5 günlük geziye götürüyoruz. Bu gezideki amacımız öğrencilerimizin tarihi, kültürel yerleri tanımalarıdır. Çünkü bu çocuklarımız ilk defa Şırnak dışına çıkan çocuklarımızdır. Bu çocuklar farklı kültürdeki çocukları görüp kaynaştıkları zaman ufukları çok daha fazla gelişiyor. Gezi sonrasında da çocuklarımızı kütüphaneye kaydettireceğiz. Kaynak kitapları alacağız ve il protokolünün de katılacağı güzel bir yemek organizasyonu ile bir araya gelecekler" dedi.

İlk defa il dışına çıkacağını ifade eden Rojin Eco, bu projenin hem derslerine hem de kendilerine çok etki edeceğini söyledi. Eco, "Görmediğimiz ve gitmediğimiz müze, Kapadokya gibi yerleri görüp gezip, kayak yapacağız. Hayal etmediğim yerlere gideceğim çünkü hiç geziye gitmedim. Bu gezi sayesinde sürekli televizyon ve gazetelerden gördüğümüz yerleri görüp gezerek hayallerimi gerçekleştireceğim. Bu anlamda bu gezi programını düzenleyen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bu gezi sayesinde il dışına çıkıp gezme fırsatı bulacağı için çok mutlu olduğunu belirten Muhhamed Elçioğlu, gezinin kendilerine çok iyi geleceğini söyledi. Elçioğlu, "Hem derslerimize daha iyi motive olacak hem de moral bulacağız. Hiç gitmediğimiz tarihi yerleri göreceğiz ve bu da tarihi bilgilerde bize fayda sağlayacak. Bu anlamda Aile ve Sosyal Bakanlığının verdiği bu şans için teşekkür ediyorum. Çünkü ilk kez geziye çıkıyoruz. Bu tür gezi programlarının daha da artmasını istiyoruz. Böyle bir geziye çıkacağımızı hiç düşünmüyordum çünkü hiç geziye çıkmamıştım. Hep Şırnak'ın içindeydim. İlk defa Şırnak dışına çıkıyorum bunun içinde çok mutluyum" şeklinde konuştu.

Şırnak'ta imkanlar kısıtlı olduğu için dışarıya çıkma şanslarının olmadığını belirten Hakan Akçam ise, bu şartlarda çok geziye çıkamadıklarını söyledi. Akçam, "Bu gezi bizim için çok iyi bir motive kaynağı oldu. Böyle bir geziye çıktığımız için çok mutluyum. Bu vesile ile bu projeyi düzenleyen Aile Sosyal Politikalar Bakanlığına teşekkür ediyorum" dedi.

Şırnak'ın Cizre ilçesi otobüs otogarında bir araya gelen 36 öğrenci Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün tahsis ettiği otobüs ile Gaziantep, Nevşehir ve Kayseri'yi kapsayan 5 günlük geziye çıktı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim