• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Şırnak’ta 153 bin 440 öğrenci karne aldı

Şırnak’ta 153 bin 440 öğrenci karne aldı
Şırnak'ta 153 bin 440 öğrenci karne aldı. Vali Mehmet Aktaş, kentte terör yüzünden 10 okulun tamamen yıkıldığını, 70 okulda hasar oluştuğunu ve...

Şırnak'ta 153 bin 440 öğrenci karne aldı. Vali Mehmet Aktaş, kentte terör yüzünden 10 okulun tamamen yıkıldığını, 70 okulda hasar oluştuğunu ve hasar görün 70'e yakın okulun hızlıca tamir edildiğini belirterek, kentte 2 yıla kadar ikili eğitimi bitireceklerini müjdeledi.

Şırnak'ta karne dağıtım töreni, Merkez Tümgeneral Ömer Keçecigil İlk ve Ortaokulunda düzenlendi. Törene Vali Mehmet Aktaş, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ve İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz katıldı. Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, sorunsuz bir dönem yaşadıklarını belirterek, bugün kent genelinde 153 bin 440 öğrenciyle beraber karne sevinci yaşadıklarını ifade etti. tatilde çocuklardın eğlenmesini istediklerini bu yüzden de ödev konusuna çok girmediklerini anlatan Yılmaz, "Öğrencilerimizin bu 15 günlük tatilde iyi dinlenip, oynayıp stres atıp, ikinci döneme hazırlıklı bir şekilde gelmelerini istiyoruz" dedi.

"80 okulun inşaatı sürüyor"

Vali Mehmet Aktaş ise, Şırnak'ta 631 okulda yaklaşık 200 bin öğrencinin eğitim gördüğünü, 7 bine yakın öğretmenin görev yaptığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Çukur ve hendek terörü yüzünden 10 okulumuz tamamen yıkılmıştı. 70'e yakın okulumuzda büyük oranda hasar görmüştü. Yıkılan okullarımızın yerine daha fazlasını hemen yapmaya başladık. Bunun yanında hasar gören 70'e yakın okulumuzu da hızlıca tamir ederek eğitim öğretim döneminin başında hizmete sunmuştuk. Bugün itibariyle kısmen öğretmen eksiğimizin dışında eğitim öğretim anlamında çok büyük sıkıntı yaşamıyoruz. Tabi bir kısım okulumuzda ikili eğitim yapıyoruz ama bu ikili eğitimi ortadan kaldırmak içinde çok sayıda okulun inşaatını yapıyoruz. Bugün itibari ile yaklaşık 80 okul ve eğitim biriminin inşaatı devam etmektedir. Ayrıca 2018-2019 eğitim döneminde de yapacağımız çok sayıda okul olacak. İnşallah en fazla 2 yıla kadar Şırnak'ta ikili eğitimi bitireceğiz."

"Şırnak'ın geleceğinden ümitliyiz"

23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı ise, "Şırnak'ın geleceğinden bizler çok ümitliyiz. Sizler sayesinde. Sizler okuyacaksınız. Barış bu topraklarla sizinle beraber inşallah gelecek. Çok güzel günler hepimizin olacak. Hepimiz gayret edeceğiz, çalışacağız. Okuyacağız, kendimizi geliştireceğiz. Memleketimize vatanımıza inşallah hayırlı birer vatan evladı olacağız. Hep beraber bu ülkeyi el birliği ile kalkındıracağız. Hepiniz birer bir pırlantasınız. İnşallah burayı ve bu çevreyi aydınlatacaksınız" diye konuştu.

Daha sonra öğrencilere karneleri ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim