• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Siri ne kadar yetenekli?

Siri ne kadar yetenekli?
Apple'ın 8 Nisan'da yayınladığı iOS 8.3 güncellemesi ile tüm kullanıcıların kullanımına sunulan Türkçe Siri, İngilizce Siri kadar yetenekli mi sorusunun cevabı haberimizde.

İlk olarak App Store'da bir uygulama olarak yer alan ancak daha sonra Apple'ın satın alması ile 2011 yılında iOS 5 ile birlikte iPhone 4S'in bir özelliği olarak karşımıza çıkan Siri, bu tarihten itibaren Apple'ın ürettiği yeni iPhone ve iPad modellerinde Apple'ın kişisel asistanı olarak kullanıcılara sunulmuştu.

Aradan geçen yaklaşık 4 yıllık süreçte yeteneklerine sürekli yeni diller ekleyen Siri son olarak, 8 Nisan'da final sürümü ile karşımıza çıkan iOS 8.3 ile birlikte aralarında Türkçe'nin de bulunduğu yeni diller öğrendi ve toplamda 16 dil ile kullanılabilir hale geldi.

iOS 8.3'ün ikinci betası ile kendini gösteren Türkçe Siri, test sürecinden itibaren İngilizce Siri kadar başarılı ve yetenekli olmadığı konusunda eleştirilere maruz kaldı. Peki ama Siri gerçekte ne kadar yetenekli ?

Apple'ın iOS 8 özelliklerinin hangi ülkelerde kullanılabilir olduğunu açıkladığı sayfaya göz attığımızda Siri'ye ait özelliklerin 12 farklı başlık altında toplanığını görüyoruz.

8 Nisan'da yayınlanan güncelleme ile birlikte düzenlenen listeye göz attığımızda Siri'nin sahip olduğu 12 farklı özellikten 5 tanesinin Türkiye için kullanılabilir olduğunu görüyoruz.

Türkçe Siri için kullanılabilir olan özellikler Twitter entegrasyonu, Facebook entegrasyonu, yerel arama, yönlendirmeler ve Shazam olarak karşımıza çıkarken; spor müsabakaları, restaurant bilgileri, restaurant incelemeleri, restaurant rezervasyonları, film bilgileri, film gösteri saatleri ve film rezervasyonları özellikleri ise ülkemizde kullanılamıyor.

Peki genel olarak bu özelliklerin dışında Türkçe Siri'nin performansı diyorsanız bu konudan bahsetmeden önce ilk olarak sizler için hazırladığımız Türkçe Siri Nasıl videomuza göz atabilirsiniz.

Hazırladığımız videoda da gördüğünüz gibi her ne kadar Türkçe Siri birçok soruya yanıt verse, sizin adınıza alarm oluşturup arama yapabilse de hala hem Türkçe ses yazılımı istenilen seviyede değil hem de ne yazık ki ülkemizde tüm özellikler kullanılabilir değil.

Ancak şunu hatırlatmakta fayda var ki Siri yapı itibari ile her geçen gün kullanıcıların daha sık kullanması ile kendini geliştirebilen bir yazılım ve kısa sürede söylenilenleri anlamak ve daha mantıklı cevaplar vermek gibi yetenekler daha iyiye gidecektir.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim