• BIST 9583.3
  • Altın 2471.687
  • Dolar 32.4851
  • Euro 34.5845
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Sırbistan’ın Novi Pazar şehrine cenaze aracı desteği

Sırbistan’ın Novi Pazar şehrine cenaze aracı desteği
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak Bölgesi'nin en önemli şehirlerinden...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak Bölgesi'nin en önemli şehirlerinden biri olan, bugüne kadar 40 farklı projeyi hayata geçirdiği Novi Pazar şehrine 2 adet cenaze aracı desteğinde bulundu.

TİKA Belgrad Koordinatörü Mehmet Bayrak, yerel yönetimlerle birçok alanda iş birliği yaptıklarını belirterek, uygulanacak projelerde vatandaşların ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulduğunu ifade etti. Cenaze aracı projesinde insanlara "dolaysız" yardım yaptıklarına işaret eden Bayrak, "Novi Pazar'ın bu iki cenaze aracına ihtiyacı vardı" ifadelerini kullandı.

TİKA, Sırbistan'a yönelik proje ve faaliyetlerine devam ediyor. 2009 yılından bu yana Sırbistan'da faaliyetlerini sürdüren TİKA, 2 adet cenaze aracı desteğinde bulundu.

Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak Bölgesi'nin en önemli şehirlerinden biri olan Novi Pazar'a TİKA tarafından temin edilen 2 adet cenaze aracı düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Novi Pazar'da cenaze araçlarının teslim törenine, TİKA Belgrad Koordinatörü Mehmet Bayrak ve Novi Pazar Belediye Başkanı Nihad Bisevac'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Novi Pazar Belediye Başkanı Nihad Bisevac, TİKA'ya yardımlarından dolayı teşekkürlerini sunarak, "Şehrimizin bu tür araçlarda eksiği vardı ve yapılan yardım bizim için son derece önemli. TİKA, yaptığı projelerle şehir insanımızın hayat kalitesini yükseltmemize yardımcı oluyor" şeklinde konuştu.

Cenaze araçlarının ise sadece Novi Pazar halkı için değil, Sancak bölgesinde başta olmak üzere Sırbistan'da yaşayan Boşnak nüfusun da hizmetine sunulması planlanıyor. Çeşitli sebeplerden dolayı Sancak'tan ayrılmış ya da başka şehirlerde yaşarken vefat eden Boşnakların, cenazelerinin sağlıklı koşullarda doğdukları topraklara ulaşması ve defnedilmesi hedefleniyor.

Sırbistan’ın Novi Pazar şehrine cenaze aracı desteği

Sırbistan’ın Novi Pazar şehrine cenaze aracı desteği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim