• BIST 9681.39
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Sırbistan'da yeni hükümet kuruldu

Sırbistan'da yeni hükümet kuruldu
Sırbistan'da yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Sırp İlerleme Partisi Genel Başkanı Vuçiç'in, meclis oylamasına sunduğu 16 bakanlıktan oluşan yeni hükümet listesi kabul edildi.

Sırbistan'da yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Sırp İlerleme Partisi (SNS) Genel Başkanı Aleksandar Vuçiç'in, meclis oylamasına sunduğu 16 bakanlıktan oluşan yeni hükümet listesi kabul edildi.

Vuçiç'in Meclis'te oylamaya sunduğu bakanlar listesi, 228 milletvekilinden 198'i tarafından kabul edildi. 250 milletvekilinden oluşan Sırbistan Meclisindeki oylamaya 228 milletvekili katıldı.

Başbakan Vuçiç, Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç'in de hazır bulunduğu yemin töreninin ardından yaptığı konuşmada, ülkeyi adil bir şekilde yöneteceğini söyledi.

Sırbistan'ın gelecekte atacağı adımların kolay olmayacağını belirten Vuçiç, "Daha güzel, iyi ve başarılı Sırbistan için elimizden gelen her şeyi yapacağımıza huzurlarınızda söz veriyorum. Size şimdiye kadar yalan söylemedim, bundan sonra da söylemeyeceğim. Önümüzde zor bir yol var fakat bir sene sonra, bu işi beraber yaptığımız ve bunun bir parçası olduğunuz için mutlu olacaksınız" diye konuştu.

Sırbistan'ın ekonomik kalkınması için özel çaba sarf edeceğini kaydeden Vuçiç, birden 'her şeyi çözemeyeceklerini' belirterek vatandaşlara sabırlı olma çağrısında bulundu.

Yeni hükümette Sırbistan Sosyalist Partisi (SPS) Genel Başkanı İvitsa Daçiç Dışişleri Bakanı, Boşnak asıllı Sırbistan Sosyal Demokrat Partisi (SDPS) Genel Başkanı Rasim Lyayiç de daha önce yürüttüğü Ticaret, Telekomüniskasyon ve Turizm Bakanlığına yeniden getirildi.

Sırbistan'da yeni kabine şu isimlerden oluştu:

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı İvitsa Daçiç, Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Zorana Mihayloviç, Ticaret, Telekomüniskasyon ve Turizm Bakanı Rasım Lyayiç, Mali Bakanı Lazar Krstiç, Ekonomi Bakanı Duşan Mayoviç, Tarım Bakanı Snejana Bogosavlyeviç-Boşkoviç, Enerji Bakanı Aleksandar Antiç, Adalet Bakanı Nikola Selakoviç, İçişleri Bakanı Nebojşa Stefanoviç, Savunma Bakanı Bratislav Gaşiç, Eğitim Bakanı Srcan Verbiç, Sağlık Bakanı Zlatibor Lonçar, Çalışma Bakanı Aleksandar Vulin, Kültür Bakanı İvan Tasovats."

Sırbistan’da 17 Mart'ta düzenlenen erken parlamento seçimlerini, Aleksandar Vuçiç’in başında bulunduğu Sırp İlerleme Partisi (SNS) kazanmıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim