• BIST 9530.47
  • Altın 2479.258
  • Dolar 32.4266
  • Euro 34.7773
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

‘Sırada Kardeşlik Var’ Projesinin tanıtım toplantısı düzenlendi

‘Sırada Kardeşlik Var’ Projesinin tanıtım toplantısı düzenlendi
Milli Eğitim Bakanlığı ve Hayrat Yardım Derneği işbirliğinde yürütülen "Sırada Kardeşlik Var" projesinin tanıtım toplantısı düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Hayrat Yardım Derneği işbirliğinde yürütülen "Sırada Kardeşlik Var" projesinin tanıtım toplantısı düzenlendi.

Türkiye Petrolleri Cendere Konukevinde gerçekleştirilen "Sırada Kardeşlik Var" projesinin tanıtım toplantısına okul müdürleri, şube müdürleri ve eğitimciler katıldı. Programda projenin tanıtımı sinevizyon eşliğinde yapılarak, Hayrat Vakfının faaliyetleri ile ilgili bilgi verildi.

Programın açılışında konuşan Adıyaman Hayrat İnsanı Yardım Derneği Temsilcisi Ahmet Demir, "Hayrat İnsanı Yardım Derneği yardım toplama ruhsatını almıştır. İnsanı yardım, eğitim, sağlık, spor, yardım gibi konularda yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren Hayrat Yardım Derneği milyonlarca kişiye yardım ulaştırmıştır. Millet olarak bir, beraber olduğumuz müddetçe, Allah'ın izni ile içerden ve dışarıdan hiçbir güç Türkiye'nin insanlık, vicdan, medeniyet, adalet yürüyüşüne engel olamayacaktır. Bizlerde Türkiye'nin bu hayırlı yürüyüşüne katkı sağlayabilmek için bütün gücümüzle çalışmaya devam edecektir" dedi.

Hayrat Vakfı İl Temsilcisi İlyas Buçakçı ise vakfın faaliyetlerinden bahsederek, "Hayrat Vakfı 1974 yılında Kur'an hizmetleri için kurulmuş bir vakıftır. Vakfımızın gayesi Allah'ın rızasını kazanmak üzere, insanlara, vatanımıza, milletimize güzel hizmetler yapmaktır. Bu zamana kadar pek çok hizmetleri yapmıştır. En son 2013 yılından sonra halk eğitim merkezleriyle Osmanlıca kursları düzenlemiştir. Arkasından birçok kurumla yapılan anlaşma ile 400 bin kişiyi aşan kişiye Osmanlıca Kurs Sertifikası verilmiştir. Bu işler karşılığında ücret alınmamış ve sadece Allah rızası gözetilmiştir. Hiçbir siyasi ranta tevessül etmeden, herhangi bir terör örgütü veya kötü niyetli yapılarla bağlantılı olmadan Allah rızası için çalışmaktadır. Vakfımızın arka planında bazı yapılar gibi başka bir gaye bulunmuyor" dedi.

"Sırada Kardeşlik Var" Projesi İl Koordinatörü Hüseyin Pınar, tamamen gönüllülük esasına göre yürütülecek projenin öğrencilerimizde kardeşlik ve yardımlaşma duygularını pekiştireceğini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ise yaptığı konuşmada Hayrat Vakfının hem Adıyaman hem de Ankara'da yaptığı faaliyetleri memnuniyetle takip ettiğini, çalışmanın ilimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını belirterek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim