• BIST 9693.46
  • Altın 2504.678
  • Dolar 32.5828
  • Euro 34.7996
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Sinop’un Turizm Sorunları Masaya Yatırıldı

Sinop’un Turizm Sorunları Masaya Yatırıldı
Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya, dernek üyeleri ve turizm sektörü temsilcileriyle düzenlediği basın toplantısında, bir süredir...

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya, dernek üyeleri ve turizm sektörü temsilcileriyle düzenlediği basın toplantısında, bir süredir üzerinde çalıştıkları raporu tamamladıklarını ve Vali Yasemin Özata Çetinkaya'ya sunduklarını söyledi.

Turizm sektörüyle ilgili yaptıkları çalışmalar sonucunda tespit ettikleri sorunlar ve çözüm önerilerini paylaşan Kaya, "Toplantımız sonucunda hazırladığımız geniş içerikli raporu Sayın Valimize sunduk. Öncelikle sektörün en büyük sorunu otopark sorunu. Trafik sıkışmasına neden olan kargo şirketleri ile içecek dağıtım işletmelerinin kentin dışına taşınması, fırınlara un boşaltma işleminin gece yarısından sonra yapılması, kurumların mesai başlama ve bitiş saat ayarlaması ile trafik yoğunluğunun azaltılması, balıkçı parkı yolundaki trafik hızına engel olacak bariyerlerin yapılması, balıkçı parkının kaldırımlarının önündeki plastik direklerin kaldırılarak kazanılan yerin kaldırıma dahil edilmesi, iIimizin Anadolu'nun çıkmaz sokağı olması nedeniyle, ilimize geliş yönünde araçların trafik kontrollerinin uyarı olarak, gidiş yönünde cezalı uygulama yapılarak, ilimizde yapacağı harcamalarda kısıntı yapmasının engellenmesi, Şehir Kulübü arkasında bulunan otoparkın tek olan giriş ve çıkış kapısının tıkanıklığa neden olmaması için ikinci bir kapı yapılması, taksi duraklarından havaalanı, garaj ve hastane duraklarında yaşanan sıkıntıların giderilmesi, havaalanına toplu taşıma araçlarının da çalışmasının sağlanması, tur otobüslerinin şehir merkezine girişleri ve park sorunlarının çözümü başlıca sorunlarımızdandır" dedi.

Kaya bir diğer konu olarak konaklama işletmeleri sorunlarını dile getirdi. Cemalettin Kaya, "Kurumlara ait misafirhanelerinde kendi personelinin dışındakilere hizmet verilmesinin engellenmesi, yine salonlarının personel harici kişilerin düğün, toplu yemek gibi taleplerinin kabul edilmemesi. Kayıtsız ev pansiyonculuğu veya kiralık eşyalı yazlık ev şeklinde konaklama hizmet veren yerlerin haksız rekabetinin engellenmesi ve buraların kalitesizliği ilin turizm memnuniyetini olumsuz etkilemektedir. Kiraztepe ve Karakum taraflarında kayıtlı turizm hizmeti veren işletmelere giden yolların bakımsız ve bozuk olması, turist nezdinde böyle bir yolda turizm işletmesi olmaz düşüncesi oluşturmakta ve misafirlerin de şikayetlerine konu olmaktadır. Akliman sahil yolunun bazı kısımlarında hiç yol aydınlatması olmadığı gibi olanlar da birer direk atlayarak olması nedeniyle yetersiz kalması. Şehir içinde turizm amaçlı yön levhalarına, sektör dışındakilerin reklam tabelalarının konulmasının engellenmesi, şehrin girişinde bulunanlar başta olmak üzere tüm reklam panolarına turizmde iddialı olan yerlerde ki gibi standart ve düzen getirilmesi, özellikle tarihi değerlerimizin görünümünü engelleyen reklam panolarının kaldırılması. Otel kat hizmetleri ile resepsiyon personelinin yetiştirilmesi için istihdam garantili eğitim kursların düzenlenmesi ile personel ihtiyacının karşılanması. Otellerin aşırı yüksek ve düşük fiyat uygulamasının turizm sektörüne verdiği zarar ortada iken, bu hususta yetkili oda ve kurumların bunu serbest piyasa ekonomisi olarak yorumlamadan çare aramaları. Turizm sezonunda inşaat yasağı kuralının işletilmesi sorunların çözümü olabilir" diye konuştu.

Kirlilik ve çöp sorunlarına da dikkat çeken Kaya, güvenlik ve kontrollerdeki sorunları da dile getirdi. Toplantı sektördeki insanların sorunları dile getirerek çözüm önerileri sunmalarıyla son buldu.

Sinop’un Turizm Sorunları Masaya Yatırıldı

Sinop’un Turizm Sorunları Masaya Yatırıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim