• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Sinop’tan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Sinop’tan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım
Sinop'ta Bayırbucak Türkmenlerine yardım için hazırlanan yardım TIR'ı düzenlenen törenle yola çıktı.

Sinop'ta Bayırbucak Türkmenlerine yardım için hazırlanan yardım TIR'ı düzenlenen törenle yola çıktı.

Sinop İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (SİMDER) öncülüğünde Sinop'ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği yardım kampanyasıyla oluşturulan TIR'ın yolcu edilmesi için bugün Sinop SÜBİTAM bahçesinde tören düzenlendi. Gerçekleştirilen törene Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, Sinop İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği başkanı Hakkı Bafralı, SİMDER Üyeleri ve Sinop Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Sinop İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği başkanı Hakkı Bafralı, 1-25 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen yardım kampanyası ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bizler Sinop'ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları olarak, Suriye'de Bayır Bucak Türkmenlerinin bulunduğu bölgede kardeşlerimize karşı her gün artmakta olan saldırılar karşısında kış aylarına girdiğimiz şu günlerde zor şartlar altında hayatlarını sürdüren Türkmen kardeşlerimize bir nebze olsun yardım edebilmek ve onları desteklemek için Sinop Sivil Toplum Platformu olarak yardım kampanyası başlattık. Bu soğuk kış günlerinde Hadis-i şerifte işaret edildiği gibi "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" düşüncesinden yola çıkarak duyarlı vatandaşlarımızın bu konuda desteklediler, kardeşlerimize yardım ettiler. Şu anda 1 TIR malzememiz var. Burada ağırlıklı olarak gıda, çok az giyecek, çocuk maması, çocuk bezi, pirinç, yağ, 2 bin adedin üzerinde battaniye var TIR'ımızda" dedi.

Ardından Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, "Suriye Türkmenleri hiçbir zaman kendilerini yalnız saymadılar. Bugün de Karadeniz'den Sinop'tan yardım TIR'ımız yola çıkıyor. Türkiye'nin diğer illerinden çıktığı gibi. İnşallah kesintisiz olarak bu destek en azından dualarınızla manevi olarak bu yardım kampanyalarıyla orada zor durumda olan Türkmen kardeşlerimize de destek olduğunuz için Sinop halkına tekrar teşekkür ediyorum. Diğer illerde de öyle kampanyalar devam ediyor. Ancak Bayırbucak olsun Halep Türkmenleri olsun zor bir süreçten geçiyoruz. Suriye'de zor, acımasız bir savaş var. Bir iç savaş var. Bu sadece tabi ki bu insani yardımlar önemli. Oradaki insanları rahat hayatta tutmak için daha fazla diğer desteklere de Türkmenlerin ihtiyacı vardır. Onu da zaten Türkiye Cumhuriyeti Devleti gerekeni yapıyor. Buradan herkese teşekkür ediyorum. Türk halkına, Türk milletine, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne, iktidar partisine Allah Razı Olsun sizden" diye konuştu.

Vali Çetinkaya ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Sinop İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği başkanlığında yürütülen fakat birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği bir kampanyaydı bu. Bir ay gibi kısa bir süre devam etti. Dernekler Müdürlüğü'nden izin alarak tüm il çapında gerçekleştirdikleri bir kampanya. Sadece il merkezi değil aynı zamanda 8 ilçemizde de hem bu derneklerin çalışanları hem de bütün halkımızın gönülden katıldığı bir kampanya sonucu gelinen bir noktadır. Bunun dışında bir konteynerimiz daha var aslında. Burada sadece TIR'ı yolcu ediyoruz. Daha çokta şu anda ihtiyaç duyulan malzeme olarak bize iletilen kışlık battaniye ve kuru gıda konusunda ağırlık verildi. Suriye'deki durum hepimizin için üzücü bir nokta ama böyle birleşmelere, böyle güzel dayanışmalara da vesile oluyor. Soydaş olduğumuzu, kardeş olduğumuzu kaybetme imkanı da veriyor. Türkiye'nin en kuzey ucu Sinop'tan da oralardaki acılar paylaşılıyor. Bizim inancımızda acılar paylaşıldıkça azalır. Güzelliklerde paylaşıldıkça çoğalır."

Konuşmaların ardından okunan duayla birlikte yardım TIR'ı Hatay'ın Reyhanlı ilçesine doğru yola çıktı.

Sinop’tan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Sinop’tan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Sinop’tan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Sinop’tan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim