• BIST 9530.47
  • Altın 2476.557
  • Dolar 32.4225
  • Euro 34.7083
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Sinop'taki yangın

Sinop'taki yangın
Vali Köşger, çıkan yangında 31 hanenin kullanılamaz hale geldiği Boyabat'ın Aşağı Seyricek köyünde incelemelerde bulundu.

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Boyabat'ın 45 haneli Aşağı Seyricek köyünde 31 evin kullanılamaz hale geldiği yangındaki mağduriyetlerin giderileceğini söyledi.

Vali Köşger, çıkan yangında 31 hanenin kullanılamaz hale geldiği Boyabat'ın Aşağı Seyricek köyünde incelemelerde bulundu. Köşger, Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir ve köy muhtarı Celal Yaman ile evleri zarar gören vatandaşlardan bilgi aldı.

Vali Köşger, geçtiğimiz günlerde köyde üzücü bir hadise yaşandığını belirterek, herhangi bir can kaybın yaşanmamasının sevindirici olduğunu kaydetti. 

- "Köyü yeniden inşa edeceğiz"

"Gerekirse herkesin memnun olacağı şartlarda sıfırdan ev yaparız" diyen Köşger, şöyle konuştu:

"Yanan evleri yerinde gördük, hakikaten çok üzücü bir olay. Bölgenin şartları nedeniyle ahşap malzemelerden yapılan evlerin bitişik şekilde inşa edilmesi de yangının hızla yayılmasını sağlamış ve çok sayıda evin yanması neticesinde vatandaşlarımızın mağduriyetine sebep vermiş. Bütün vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilecek, köyde ikamet ederken evleri yanan 4 aile her türlü konfora sahip, daha önce Van depreminde kullanılan konteynerlere yerleştirilecek. Daha sonra da bir planlama çerçevesinde köyü yeniden inşa edeceğiz."

- Aileler birkaç gün içinde konteynerlere yerleştirilecek

Yangının, elektrik sayacının değiştirilmesi nedeniyle çıkmış olabileceği ihtimaline karşın görgü şahitlerinin ifadelerine başvurulduğunu belirten Köşger, muhtarlık ve 4 konut şeklinde düzenlenecek 5 konteynerin kurulacağı alanda incelemelerde bulundu.

Birkaç gün içinde ailelerin bu konteynerlere yerleştirileceğini açıklayan Köşger, "Boyabat Özel İdare Bakımevi iş makineleri, prefabrike evlerin yerleri için yol ve tesviye çalışmalarını başlattı. Sinop'tan gelen İl Özel İdaresi su ekipleri de köyün içme suyu ile ilgili sorunlarının çözümü için tespit çalışmalarında bulundu" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim