• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Sinop’ta Avukatlar Günü Kutlandı

Sinop’ta Avukatlar Günü Kutlandı
Düzenlenen törene Ağır Ceza Reisi ve Adalet Komisyonu Başkanı Remziye Güldür, Sinop İl Emniyet Müdürü Vekili Yusuf Biner, Baro Başkanı Av. Hicran Kandemir,...

Sinop'ta "5 Nisan Avukatlar Günü" düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Düzenlenen törene Ağır Ceza Reisi ve Adalet Komisyonu Başkanı Remziye Güldür, Sinop İl Emniyet Müdürü Vekili Yusuf Biner, Baro Başkanı Av. Hicran Kandemir, savcılar, hakimler ve davetliler katıldı.

Törende ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Baro Başkanı Av. Hicran Kandemir, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Sinop Barosu Başkanı Hicran Kandemir yaptı.

Kandemir yaptığı konuşmada avukatlık mesleğinin önemine vurgu yaparak, "Sinop Barosu olarak her zaman dile getirdiğimiz gibi, her kim tarafından, ne amaçla ve kime kime karşı olursa olsun terörün her türlüsünün karşısında olacağız. Millet olma bilincini ve ruhunu tekrar tazeleyerek insan haki hukukun üstünlüğü demokrasi ve adalet paydasında kucaklaşmaya her zamandan fazla ihtiyaç duymaktayız. Terör olaylarındaki tırmanışın nedenlerini tespit etmek, hukuk kuralları içinde akılcı çözümler üretmek iktidarı ve muhalefetiyle siyaset kurumunun ve devletin tüm kurumlarının görevidir. Toplum olarak hakkımız olan güven, esenlik, iç barış ve adalet ortamının ivedilikle tesis edilmesini vatandaşlık hakkı olarak talep etmekteyiz. Terör kadar büyük bir sorun hepimizi derinden üzen ve gündemimizi işgal eden küçüklere karşı cinsel taciz eylemlerinin toplumsal yapımızı tehdit edecek ölçüde artmasıdır. Bu suçların sadece adli önlemlerle sonlandırılamayacağı konunun ahlaki, eğitsel, sosyolojik ve ekonomik boyutları irdelenmeksizin çözülemeyeceği, devletin bu konuda adeta seferberlik ilan edip bütün paydaşları da çözüme katarak bu insanlık dışı problemi ivedilikle çözme sorumluluğu bulunmaktadır" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından katılımcılar Sinop Baro Başkanlığı'nda düzenlenen kokteyle geçti.

Sinop’ta Avukatlar Günü Kutlandı

Sinop’ta Avukatlar Günü Kutlandı

Sinop’ta Avukatlar Günü Kutlandı

Sinop’ta Avukatlar Günü Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim