• BIST 8986.16
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Sinop’ta Asfalt Sezonu Açıldı

Sinop’ta Asfalt Sezonu Açıldı
Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreter V.Mehmet Yüzer, Merkez Kabalı Şantiyesi Asfalt Plent Tesisi'nde görevli personelle bir araya geldi ve yılın ilk asfalt...

Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreter V.Mehmet Yüzer, Merkez Kabalı Şantiyesi Asfalt Plent Tesisi'nde görevli personelle bir araya geldi ve yılın ilk asfalt üretimini yerinde izledi.

İl Özel İdaresi'ne ait Merkez Kabalı Şantiyesi Asfalt Plent Tesisi'ni ziyaret eden Genel Sekreter Yüzer, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hüseyin Can ve kurum yetkilileri ile birlikte asfalt üretimi ile ilgili çalışmaları yerinde inceledi.

Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hüseyin Can, Genel Sekreter Yüzer'i çalışmalar hakkında bilgilendirdi. Can, "Merkez Kabalı Şantiyesi Asfalt Plent Tesisi 60 ton/saat teorik kapasiteye sahip olup; kuruluş amacı köy yollarındaki asfaltların onarımında kullanılmak üzere rotmiks malzeme üretimi için 2001 yılında kurulmuştur. İhtiyaç duyulan rotmiks üretildikten sonra makinenin atıl zamanlarını değerlendirilmek amacıyla zaman zaman sıcak asfalt(BKS) üretimi de gerçekleştirilmektedir. 2016 yılı içinde ilk sıcak asfalt üretimi bugün itibarıyla gerçekleştirilmektedir. Üretilen malzeme Boyabat ilçesi Yeşilyurt köyünde kullanılmak üzere sevk edilmekte oradaki ekipler tarafından zemine uygulanmaktadır. Bitüm malzemem Tüpraş Kırıkkale Rafinerisi'nden temin edilmekte agrega malzeme ise Boyabat ilçesi Akçakese köyü Bürnük mevkisinde kurulu idaremize ait Konkosör tesisinde üretilerek plent tesisimize nakledilmektedir. 2016 yılı içerisinde 10 bin metreküp rotmiks ve sıcak asfalt üretilmesi planlanmaktadır" dedi.

Konu hakkında konuşan Yüzer ise, "Bu senenin ilk sıcak asfalt üretimini yerinde ziyaret ettik. Boyabat Yeşilyurt köyüne gidecek ilk sıcak asfaltımız. Buranın malzemesi yine Sinop'un Bürnük ocağında üretiliyor. Kırıkkale'den de asfaltı getiriyoruz. Bütün depolama kapasitesini arttırdık. Kırıkkale'den gelen asfalt depolama kapasitesini 270 tondan bin 450 tona çıkarttık bu yıl. Bunun bizim için faydası ise hem ucuza almamız hem de kamyonlarımız yoğun sezonumuzda Kırıkkale'de malzeme beklemek zorunda kalmayacak. Biz de şu anda asfaltlama çalışmaları sezonuna girmeden Kırıkkale'den malzemeleri getirip depolamaya başladık. Bu yıl önceki senelere nazaran daha çok asfaltlama çalışması yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Sinop’ta Asfalt Sezonu Açıldı

Sinop’ta Asfalt Sezonu Açıldı

Sinop’ta Asfalt Sezonu Açıldı

Sinop’ta Asfalt Sezonu Açıldı

Sinop’ta Asfalt Sezonu Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim