• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Sinop’ta ’19. Sualtı bilim ve Teknoloji Toplantısı’

Sinop’ta ’19. Sualtı bilim ve Teknoloji Toplantısı’
"19. Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı", Sinop Üniversitesi ev sahipliğinde, su altıyla ilgili birçok alandan araştırmacıları, akademisyenleri, profesyonel...

"19. Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı", Sinop Üniversitesi ev sahipliğinde, su altıyla ilgili birçok alandan araştırmacıları, akademisyenleri, profesyonel dalgıçları ve su altı görüntüleme uzmanlarını bir araya getirdi.

Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen toplantıya; Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Vali Yardımcıları Mehmet Yüzer, Hüseyin Sayın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tabak ve Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, akademik ve idari kadro su altı bilimine gönül veren araştırmacılar, akademisyenler, dalıcılar ve uzmanlar ile öğrenciler katıldı.

'19. Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı" için hazırlanan video gösterimi ile başlayan toplantıda, Sualtı Araştırmaları Vakfı Kurucusu Erkan Ayral da unutulmadı. Erkan Ayral'ın hayatı ve su altı bilimine sağladığı katkılar Sinop Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yaşar Tarakçı tarafından katılımcılarla paylaşıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan 19. SBT Toplantı Başkanı ve Üniversite Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Dilek Şahin, toplantı ile su altı bilimine gönül veren akademisyen, araştırmacı, uzman ve dalıcıları bir araya getirip bilgi alışverişinde bulunmayı hedeflediklerini belirterek, bununla birlikte toplantıda sunulan bildiri ve posterlerin Sinop Üniversitesi tarafından kitaplaştırılacağını ifade etti.

Ardından bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Üniversitesi olarak sualtı bilimine büyük önem verdiklerini ifade ederek Üniversitenin Sualtı Teknolojisi Programının, verdiği mezunlarla sektöre önemli katkılar sağladığını belirtti.

Daha sonra konuşan Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, düzenlenen toplantı ile su altı biliminin ivme kazanacağını ifade ederek, katılan davetlilere teşekkür etti.

19. Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı'na katılmak üzere ilimize gelen 332,5 metrede Teknik Dalış Dünya Rekortmeni Ahmed Gamaleldin GABR ise önemli bir su altı zenginliğine sahip olan Sinop'ta olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, rekor sürecinde yaşadığı hatıralarını katılımcılarla paylaştı.

Teknik Dalış Dünya Rekortmeni Ahmed Gamaleldin GABR'e konuşmalarının ardından Rektör Dalgın tarafından günün anısına gemi maketi hediye edildi.

19. Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı, su altı bilimine gönül veren katılımcılar tarafından sunulan bildiriler, karşılıklı müzakere ve fikir alışverişiyle devam etti.

21 - 22 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek 19. Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı'nda "Sualtı Teknolojisi, Sualtı Fizyolojisi, Sualtı Arkeolojisi, Hidrobiyoloji, Oşinografi, Ekoloji, Biyomedikal Uygulamalar, Dalış Sistemleri, Dalış Eğitimleri, Hiperbarik Sistemler ve Sualtı Sporları" konuları, sunulan bildiriler ile derinlemesine masaya yatırılacak.

Sinop’ta ’19. Sualtı bilim ve Teknoloji Toplantısı’

Sinop’ta ’19. Sualtı bilim ve Teknoloji Toplantısı’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim