• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Sinop Üniversitesinde ‘Kadın ve Liderlik’ konferansı

Sinop Üniversitesinde ‘Kadın ve Liderlik’ konferansı
Sinop Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle "Kadın ve Liderlik" konulu...

Sinop Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle "Kadın ve Liderlik" konulu bir konferans programı düzenlendi.

Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirilen programa; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl ve Prof. Dr. Ahmet Tabak, İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Mehmet Demircan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Çelik, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yasemin Barlak, akademik ve idari personelimiz ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Sinop Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tanıtım filminin gösterimi ile devam etti.

Ardından programın açış konuşmasını yapan Sinop Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yasemin Barlak, "Merkezimiz öncelikli amacı, kadınlarımızı toplumda daha aktif kılmak ve onlarla birlikte daha etkili çalışmalara imza atmaktır" dedi.

Daha sonra konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ise programa katılan tüm kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, "Kadınlarımız, toplumumuzda daima sevginin ve fedakârlığın simgesi olmuşlardır. İstiklal mücadelesinden 15 Temmuz direnişine kadar ülkemizin içinde bulunduğu tüm zorlukları aşmamızda, kadınlarımızın fedakârlığı, gayreti ve katkısı büyüktür. Bu vesileyle programımıza katılan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum" diye konuştu.

Programda "Kadın ve Liderlik" konulu bir konferans veren Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel Topçu ise kadınların geçmişten günümüze devlet yönetimindeki rollerine değinerek, "Kadınlarımız varoluştan itibaren hayatın bütün yükünü erkeklerimizle birlikte omuzlamışlardır. Bu sebeple tarihe baktığımızda kadınlarımızın devlet yönetimi, eğitim ve fikirsel anlamda önemli başarılara imza attığını görüyoruz" şeklinde konuştu.

Konferansın ardından konuşmacı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel Topçu'ya Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın tarafından hediye takdim edildi.

Program üniversite öğrencileri tarafından hazırlanan resim ve geçmişten bugüne Sinoplu kadınları anlatan fotoğraf sergisi ile sona erdi.

Sinop Üniversitesinde ‘Kadın ve Liderlik’ konferansı

Sinop Üniversitesinde ‘Kadın ve Liderlik’ konferansı

Sinop Üniversitesinde ‘Kadın ve Liderlik’ konferansı

Sinop Üniversitesinde ‘Kadın ve Liderlik’ konferansı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim