• BIST 9444.25
  • Altın 2498.384
  • Dolar 32.5863
  • Euro 34.7995
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Sinop Üç Yılda 15 Bin Öğrenci Hedefliyor

Sinop Üç Yılda 15 Bin Öğrenci Hedefliyor
Sinop Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, "Sinop'ta önümüzdeki 3 yıl içerisinde öğrenci sayımızı 15 bine çıkartmayı hedefliyoruz....

Sinop Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, "Sinop'ta önümüzdeki 3 yıl içerisinde öğrenci sayımızı 15 bine çıkartmayı hedefliyoruz. Ancak tek problemimiz yurt" dedi.

Sinop Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Üniversitesi'nin giderek büyüdüğünü belirterek, yeni açılacak programlarla birlikte Sinop ili genelinde öğrenci potansiyelinin artacağını kaydetti. Görev süresi bitimine kadar öğrenci sayısını 15 bin olarak hedeflediğini dile getiren Niyat Dalgın, "Bizden beklenti öğrenci sayısının artmasıyla ilgiliydi. Bunun temelde iki yolu var. Birincisi gelen öğrenci kontenjanını arttırmak. Bizim her yıl ocak ve şubat aylarında bir sonraki senenin öğrenci kontenjanları senatodan geçer. Bu süreçte birebir arkadaşlarla görüşerek kontenjanların artışıyla ilgili müzakerelerde bulunduk. Adeta pazarlık yaptık. Baktım neredeyse 600 öğrenci böylelikle daha da arttırdık. Ayrıca 10 tane Sinop'ta olmayan yeni program açmak için çalışma başlattık, baktık 11 program olmuş. Eski programlarla birlikte 16 programa yeni öğrenci istiyoruz. Bu da yine yaklaşık 600 öğrenci yapıyor. Seneye Eylül ayında buraya yeni öğrenci olarak yaklaşık 3 bin 800 yeni öğrenci planlıyoruz. Bunun yaklaşık bin 500'ü mezun olup giden öğrenci olsa, yine 2 binden fazla ilave öğrenci demektir" dedi.

Gelecek yıla 17 program daha düşündüklerini kaydeden Prof. Dr. Nihat Dalgın, "Seneye 17 program daha düşünüyorum. Benim planım seneye Eylül ayında 9 bin 500 öğrenci, bir sonraki seneye 12 bin öğrenci, sonraki senede 15 bin öğrenci. Yani görev sürem bitene kadar 15 bin öğrenciyi Sinop il ve ilçeleri görecek. Sadece merkezdeki hedefimiz 10 bin öğrenci. 5 bin kadarını da ilçelerde öngörüyoruz. Dolayısıyla sıkıntımız bu öğrenciler için barınma yeri yani yurt problemimiz doğuyor. Müteşebbis arkadaşlarımızın bu konuya eğilmelerini istiyoruz. Nereden baksanız 4-5 bin kişilik yurda ihtiyacımız var. Bunlar 500'er kişilik olsa 10 yurt demektir. Biner kişilik yurt olursa 5 yurt demektir. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) bu konuda müteşebbislerimizin önünü açıyor" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim