• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Sinop TSO Uçak Saatlerinin Değiştirilmesini İstedi

Sinop TSO Uçak Saatlerinin Değiştirilmesini İstedi
Sinop Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Derici, Sinop'ta uçak saatlerinin eski haline dönüştürülmesi ve yeni seferler başlatılmasını...

Sinop Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Derici, Sinop'ta uçak saatlerinin eski haline dönüştürülmesi ve yeni seferler başlatılmasını istediklerini söyledi.

Sinop Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Derici, uçak saatlerinin değişmesiyle ilgili olarak bizzat Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil'e mektup yazarak, 27 Mart 2016 tarihinden itibaren başlayacak olan yaz tarifesi uçak seferlerinin eski haline dönmesi ve yeni seferler başlatılmasını istediğini açıkladı. Derici, "Türk Hava Yolları'nın 2008 yılında başlattığı İstanbul-Sinop, Sinop-İstanbul tarifeli uçak seferleri başarı ile sürmektedir. Bu uçuşların düzenliliği ve kalitesi Sinop, İstanbul ve yurt dışında bulunan hemşerilerimizin beğenisini ve takdirlerini kazanmıştır. Bu memnuniyet ilgiye dönüşmüş, uçuşlardaki doluluk oram yüzde 90'lar seviyesine ulaşmıştır. Yaz aylarında oluşan yoğunluk ve Anadolu yakasında bulunan hemşerilerimiz ve Sabiha Gökçen'e gelen transit yolcularımız için ek uçuşlar istemekteyiz. İsteğimiz, Sinop'a uçuşlarınızın İstanbul Atatürk Havaalanı'ndan Mayıs-Ekim döneminde haftada 4 gün (pazartesi, çarşamba, cuma, pazar), Sabiha Gökçen'den ise yıl boyu devamlı (Anadolu Jet) olmak üzere (salı, perşembe, cumartesi, pazar) yine haftada 4 gündür. Biz, ilave uçuş isteğimizi planlarken THY'nm 27 Mart 2016 tarihinden itibaren uçuş saatlerinin İstanbul-Sinop 05.10, Sinop-İstanbul ise 07.35 olarak değiştirildiği acı gerçeğini öğrenmiş bulunuyoruz. Bu uygulama, İstanbul'dan gelecek yolcularımıza (toplu ulaşım araçlarını kullananlar için) darbe olacağı gibi yurt dışından gelen transit yolcularımıza da uygun olmadığı görüşündeyiz. Başlatılacak bu uygulama hemşerilerimizi derinden üzmüştür. Sinop olarak isteğimiz, uçuşların yeniden eski haline (İstanbul kalkış 09.10, Sinop kalkış 11.40) getirilmesi, ilave isteklerimizin (Atatürk Havalimanı'ndan haftada 4, Sabiha Gökçen'den yıl boyu 4 sefer) karşılanmasıdır" dedi.

Derici ayrıca, "Aynı yazıyı, ilimiz ve ilçelerimiz belediye başkanlarına, milletvekillerimize, ilimizde faaliyet gösteren diğer sivil toplum kuruluşlarına da göndererek onların ve tüm halkımızın kampanyaya destek vermelerini istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim