• BIST 9645.02
  • Altın 2408.05
  • Dolar 32.5912
  • Euro 34.7714
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Sinop İçin Farkındalık Oluşturan Fotoğraf Sergisi Çsm’de

Sinop İçin Farkındalık Oluşturan Fotoğraf Sergisi Çsm’de
Çankaya Belediyesi, fotoğraf sanatçısı Volkan Atılgan'ın, "Nükleer mi? Sinop'a mı? Oldu canım!" adlı kişisel sergisini Ankaralılarla buluşturdu.

Çankaya Belediyesi, fotoğraf sanatçısı Volkan Atılgan'ın, "Nükleer mi? Sinop'a mı? Oldu canım!" adlı kişisel sergisini Ankaralılarla buluşturdu. Sergi, 24 Nisan'a kadar Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM) Fikret Mualla Sergi Salonu'nda gezilebilecek.

Nükleer santrallerin, önemli bir doğal ve kültürel mirası olan Sinop'tan neler götüreceğini vurgulayan "Nükleer mi? Sinop'a mı? Oldu canım!" adlı sergi ÇSM'de açıldı. Kendisi de Sinoplu olan fotoğraf sanatçısı Volkan Atılgan'ın gezici sergisinin açılışına, Çankaya Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya katıldı.

Açılışta, nükleer santral inşası ve sonuçlarına dair kamuoyu bilinci oluşturarak, farkındalık oluşturmayı amaçladığını belirten sanatçı, "Sinop'ta yok olacak güzellikleri o bölgeyi daha önce görmemiş olan kişilere göstermek istedim. Bu nedenle sergimizi Türkiye'nin birçok bölgesindeki insanlarımızla buluşturuyoruz" dedi. Atılgan, Çankaya Belediyesi'ne duyarlılığı ve katkıları dolayısıyla teşekkür etti.

"BU SERGİYE EV SAHİPLİĞİ YAPMAK, KAMUOYUNUN AYDINLATILMASI AÇISINDAN TEMEL BİR İŞLEV"

Çankaya Belediyesi'ndeki görevinden önce 20 yıl boyunca enerji sektöründe hizmet verdiğini kaydeden Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, nükleer santrallerin yapılması ile ilgili ekonomiden çevreye etkisine kadar kafalarda birçok soru işareti olduğunu belirtti. "Nükleer santrallerin gerekli olduğuna inanılıyor ve bunun bir teknolojik zorunluluk olduğu düşünülüyorsa, o zaman neden rüzgarın ve güneşin yeterli olmayacağının anlatılması gerekiyor " diyen Kaya, "Bu sergi, bu güzelliğin gözler önüne serilmesi açısından çok önemli. Sinop'un bu güzelliklerini gördüğünüz zaman nükleer santrale karşı bir duruş sergilemenin çok daha anlamlı olduğunu düşünüyorsunuz" diye konuştu.

"Çankaya Belediyesi olarak böyle bir sergiye ev sahipliği yapmanın, kamu hizmeti gören bir belediyenin kamuoyunun aydınlatılması açısından temel bir işlevi olduğunu düşünüyoruz" ifadelerine yer veren Nafiz Kaya, bu tür etkinliklere bundan sonra da ev sahipliği yapacaklarını söyledi.

Sinop İçin Farkındalık Oluşturan Fotoğraf Sergisi Çsm’de

Sinop İçin Farkındalık Oluşturan Fotoğraf Sergisi Çsm’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim