• BIST 9524.59
  • Altın 2525.243
  • Dolar 32.5806
  • Euro 34.6675
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Sınırsızlar Grubundan Gaziantep’e Eğitim Desteği

Sınırsızlar Grubundan Gaziantep’e Eğitim Desteği
Sosyal medya üzerinden buluşan bir grup eğitim gönüllüsünün kurduğu Sınırsızlar Grup Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde okullara kütüphaneler...

Sosyal medya üzerinden buluşan bir grup eğitim gönüllüsünün kurduğu Sınırsızlar Grup Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde okullara kütüphaneler kurarak çocuklara destek vermeye çalışan ekib, Gaziantep'te de bazı okullara kütüphane kurdu.

Sosyal medyada buluşan Sınırsızlar Grubu, Türkiye'deki bir çok il ve ilçenin ardından Gaziantep'te de kütüphane kurarak, çocuklara eğitim desteği veriyor. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen grub üyeleri yaptığı açıklamada, amaçlarının Türkiye'de yüz binlerce çocuğa ulaşarak onlara eğitim alanında destek vermek olduğunu ifade ederek, "Her şey bundan yaklaşık 1 yıl önce birkaç kişinin bir araya gelerek "ne yapabiliriz" sorusunu sorması ile başladı. Önce grup adı "Sınırsızlar" olarak belirlendi, daha sonra bu gruba twitter, facebook, instagram gibi sosyal medya platformlarında hesaplar açıldı. Başlardaki hedef yardım edilebildiği kadar çocuğa kıyafet, kitap ve okul malzemesi temin etmekti. Grup zaman ile büyüdü, grup üye sayısı giderek arttı. Ağrı'dan Elif öğretmenin yaptığı "Kitap İstiyoruz" çağrısı grup için tam bir kader oldu. Sınırsızların bu okul için yürüttüğü "Kitap Topluyoruz" isimli kampanya inanılmaz büyüklükte geri dönüş aldı. Ağrı'da bulunan Şehit Polis Gökhan Kirazlı okuluna çok sayıda kıyafet ve kırtasiye malzemesinin gönderilmiş olmasının yanı sıra bir de 3 binden fazla kitabı olan "sınırsızlar" Kütüphanesi kuruldu. Bu, grubumuzun ilk kütüphanesiydi. Grup bu başarıdan sonra Kars'a bağlı Sarıkamış ilçesinde Odalar Ortaokulu için benzer bir kampanya yürüttü ve sonuç yine tüm destekçileri ile birlikte bir aile olan grub üyelerine büyük mutluluklar yaşattı.

GAZİANTEP'TE DE OKULLARA KÜTÜPHANE

Grubun açıklamasında, yardım desteğinin Ağrı, Kars gibi şehirleri Gaziantep, Adıyaman'daki okullar takip ettiği belirtildi. Bu arada Siirt iline bağlı bir karakolda da Şehit Barış Akın için, son görev yerinde şehit adına bir Sınırsız Kütüphanesi kurulduğunu belirtilen açıklamada, "Gaziantep 75. Yıl İlköğretim Okulunda 2 binden fazla kitaba sahip harika bir kütüphaneye imza atan grup, okuldaki öğrencilere satranç takımı, çok sayıda kırtasiye malzemesi ve kıyafet yardımı gönderilmesine de büyük bir özveriyle aracılık etti. Ülkemizde çocukların eğitim hayatlarında kat edecekleri yol göz önüne alındığında, aynı yarışta adaletsiz bir biçimde yarışacakları gerçeği ile mücadele etmek adına çok sayıda test kitapları ve sınavlara hazırlık setleri de çocuklarımıza ulaştırıldı. Sınırsızlar ekibi yine Gaziantep'te bulunan Şehit Kamil Güngörge İlkokulu için de yürüttüğü kampanya ile başarıya ulaşmış, çok sayıda kitap ve ihtiyaç malzemelerinin okula ve çocuklara ulaşmasını sağlamıştır, Yürüttüğü projeleri ile bu ana kadar 7 Sınırsız Kütüphanesi kurmuş olan ve "Ülkedeki her çocuğa ulaşmak" temel amacı ile yola çıkan grubumuz, her geçen gün daha fazla okula ve daha fazla çocuğa ulaşmak amacı ile başta Twitter olmak üzere, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya üzerinden çağrılarına ve destekçi sayısını artırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Daha yürünecek çok yol, ulaşılacak çok çocuk var" parolası ile her geçen gün gücüne güç katan grup duyarlı herkesi çocuklar için yardıma çağırıyoruz" diye konuştu.

Sınırsızlar Grubundan Gaziantep’e Eğitim Desteği

Sınırsızlar Grubundan Gaziantep’e Eğitim Desteği

Sınırsızlar Grubundan Gaziantep’e Eğitim Desteği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim