• BIST 8991.27
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Sinirleri Hasar Gören Elini Ameliyatla Tekrar Kullanmaya Başladı

Sinirleri Hasar Gören Elini Ameliyatla Tekrar Kullanmaya Başladı
Geçen yıl sol elinden geçirdiği ameliyatın ardından elindeki sinirleri hasar gören ve elini kullanamayan Ayşe Bilge, 3 Aralık'ta 2015 Özel Konya Hospital'de...

Geçen yıl sol elinden geçirdiği ameliyatın ardından elindeki sinirleri hasar gören ve elini kullanamayan Ayşe Bilge, 3 Aralık'ta 2015 Özel Konya Hospital'de tekrar ameliyat olması ve fizik tedavi süreci ile birlikte sol elini kullanmaya başladı.

Konya'da, sanayide kauçuk imalatı yapan bir fabrikada çalışan 43 yaşındaki Ayşe Bilge, sol elindeki ağrı nedeniyle gittiği bir hastanede ameliyat oldu. Bilge, geçirdiği karpal tünel sendromu ameliyatı sonrasında elindeki ağrıların his kaybına dönüşmesinin ardından Özel Konya Hospital'e başvurdu ve burada ikinci kez elinden ameliyat oldu.

Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Yusuf Ziya Karaca, şöyle konuştu:

"8 ay önce sinir sıkışması nedeniyle başka bir merkezde ameliyat edilen 43 yaşındaki Ayşe Bilge isimli hastamız ameliyatının 5. ayında bize elinde güçsüzlük his kaybı ve açık yara oluşması nedeniyle başvurdu. Hastanın yapılan muayenelerinde karpal tünel sendromu nedeniyle ameliyat olduğu, median sinir dediğimiz el bilek ve avuç içi parmaklarının duyusunu alan sinirin totale yakın hasarlı olduğunu tespit ettik. Hastayı ameliyata aldık. Mikroskop altında median sinirini inceledik. Sinirin tamamına yakını hasarlıydı. Bu tür durumlarda hastanın siniri direkt olarak ya da sinir yamasıyla tamir edilebiliyor. Ancak hastanın yaralanmasının direkt tamire uygun olmadığını gördük. Dirsek ön kısmından aldığımız sinir yamasıyla median sinirini tamir ettik. Hasta postoperatif üçüncü ayında son kontrollerinde hastanın his duyusunun geri geldiğini, motor kuvvet dediğimiz hastanın kavrama gücünün ise tam olduğunu saptadık. Hastamızın ilk geçirmiş olduğu karpal tünel sendromu ameliyatı basit bir müdahale olmakla birlikte oldukça dikkat gerektiren, özellikle sinir ameliyatlarında bu dikkatin azami sınırlarda olması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz."

Geçirdiği ikinci ameliyat sonrasında sol elini hissettiğini belirten Ayşe Bilge, "İş yerimde çalışırken ağrı hissetmeye başladım kolumdan. Oranın sevki yazdı hastaneye gönderdi. Doktor sinir sıkışması dedi Karpal tünel ameliyatı yaptım, iyi olacaksın dedi, iyi olmadı. Ondan sonra buraya geldim. 3 Aralık'ta buraya geldim, geldiğim gün ameliyata alındım. Ameliyattan sonra elimi hissetmeye başladım. Ondan sonra Yusuf hocanın yardımıyla fizik tedavi için Mustafa beye geldim. Çok şükür iyi oldu" ifadelerini kullandı.

"ALTI AY ELİNİ HİÇ HAREKET ETTİRMEMİŞ"

Fizyoterapist Mustafa Emre Çiçekler ise, Ayşe hanımın çeşitli yönlendirme ve tavsiyelerle hastaneye geldiğini belirterek şunları söyledi:

"Burada Op. Dr. Yusuf Ziya Karaca hocam tarafından ameliyat edildikten sonra hızlı bir şekilde fizik tedavi bölümüne yönlendirildi. Biz de kendisiyle fizik tedaviye başladık. Bugün 15. günündeyiz. İlk geldiğinde elinde sadece çok az bir his ama hiçbir hareket yoktu. Eli tamamen donmuş bir şekildeydi. 6 aydır elini hiç hareket ettirmemiş. Biz hızlı bir şekilde başladık. Bugün de 15. günü bitirdik, elini artık kullanabiliyor. Günlük hayatta kendi işlerini daha rahat bir şekilde görebiliyor, kimseye bağımlı olmadan. Artık yakın bir zamanda da birkaç seanstan sonra işe dönmesi planlanıyor. Hızlı bir şekilde işine döndüreceğiz."

Sinirleri Hasar Gören Elini Ameliyatla Tekrar Kullanmaya Başladı

Sinirleri Hasar Gören Elini Ameliyatla Tekrar Kullanmaya Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim