• BIST 9756.71
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

Sınır Ötesine Fotoğraf Yolculuğu

Sınır Ötesine Fotoğraf Yolculuğu
Karşıyaka Belediyesi, Bremen Sanat Kurulu ve Goethe Enstitüsü İzmir işbirliğiyle, "İzmir-Bremen Fotoğrafçı Değişim Projesi'ni başlattı.

Karşıyaka Belediyesi, Bremen Sanat Kurulu ve Goethe Enstitüsü İzmir işbirliğiyle, "İzmir-Bremen Fotoğrafçı Değişim Projesi'ni başlattı. Proje kapsamında 3 Türk fotoğrafçı Bremen'i, 3 Alman fotoğrafçı da İzmir'i fotoğraflayacak. Projeye katılmak için 15 Şubat'a kadar başvuru yapılabilecek.

4-6 HAFTALIK ZİYARET

Fotoğraf sanatının gelişimine katkıda bulunmak ve Karşıyaka'nın uluslararası arenada tanıtımına katkı sağlamak için yola çıkan Karşıyaka Belediyesi, Bremen Sanat Kurulu ve Goethe Enstitüsü ile birlikte "İzmir-Bremen Fotoğrafçı Değişim Projesi'ni hayata geçirdi. Buna göre üç Alman fotoğrafçı 4-6 haftalığına İzmir'e, üç Türk fotoğrafçı da Bremen'e davet edilecek. Projeye katılmak isteyen fotoğraf sanatçıları, 15 Şubat 2016 tarihine kadar, Karşıyaka Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü'ne başvurularını iletebilecek.

MASRAFLAR KARŞILANACAK

Fotoğrafçıların seçimi ise İzmir ve Bremen'de oluşturulan komisyonlar tarafından yapılacak. Katılımcılar, seyahatlerini bu yıl içerisinde istedikleri zamanda gerçekleştirebilecek. Yol ve konaklama giderleri ile harcırahları da projeden karşılanacak.

İZMİR VE BREMEN'DE SERGİ

Sanatçılar, ziyaretleri süresince konuk oldukları şehre dair gözlemlerini kendi sanat anlayışlarıyla fotoğraf karelerine yansıtacak. Ortaya çıkacak eserler, kataloglarla ölümsüzleştirilecek. 2017 yılında da İzmir ve Bremen'de sergiler açılacak.

"AMACIMIZ ÖZENDİRMEK"

Sanatın her dalına olduğu gibi, fotoğrafçılığa da büyük önem verdiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Bir kültür ve sanat kenti olarak, fotoğraf sanatını destekliyor, yaygınlaştırmak ve teşvik etmek için çalışıyoruz. İzmir-Bremen Fotoğrafçı Değişim Projesi ile de bu değerli sanat dalının gelişimine katkı sağlamayı ve özendirmeyi, diğer taraftan da Karşıyakamızın güzelliklerini uluslararası arenaya taşımayı hedefliyoruz. Projemizin hem İzmir hem de Bremen ayağının yoğun ilgi göreceğine, çok başarılı eserlerin ortaya çıkacağına inanıyoruz" dedi.

Sınır Ötesine Fotoğraf Yolculuğu

Sınır Ötesine Fotoğraf Yolculuğu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim