• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Sınır Kenti Gaziantep’te Kan Stoku İçin Geniş Kampanya Düzenleniyor

Sınır Kenti Gaziantep’te Kan Stoku İçin Geniş Kampanya Düzenleniyor
Türkiye'nin Suriye sınırındaki kentlerinden Gaziantep'te kan stoku için geniş kapsamlı kan bağış kampanyası başladı.

Türkiye'nin Suriye sınırındaki kentlerinden Gaziantep'te kan stoku için geniş kapsamlı kan bağış kampanyası başladı. Gün boyu süren kampanya ile rekor denemesi yapılıyor.

Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi ve Kızılay iş birliğinde geniş kapsamlı kan bağış kampanyasına start verildi. Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törenle başlayan kan bağışı kampanyasına yoğun katılım oldu. Öğrencilerin kanın önemi üzerine yazdıkları şiirleri ve İstiklal Marşı'nı okumasıyla başlayan programa Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Koordinatörü Armağan Aksoy, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Kan Hizmetleri Genel Koordinatörü Armağan Aksoy, geçen yıl Gaziantep'te düzenlenen bağış kampanyalarında toplanan 142 bin ünite kanın 82 bin hastanede 250 bin kan ürünü ile yaralı, hasta ve acil kana ihtiyacı olan insanların umudu olduğunu kaydetti. Gaziantep'in kendi kan ihtiyacından fazlasını üreten bir kent olduğunu da belirten Aksoy, kanın üretilemediğini hatırlattı. kanın sadece insanlardan temin edilebilmesi nedeniyle kan bağışı kampanyalarının önemine vurgu yapan Aksoy, "Alınan kandan 3 adet ürün elde edilmektedir. Bu nedenle de kan bağış kampanyalarını çok önemsiyoruz. Bu tür kampanyalarda hedeflenen oranlar yakalanamasa bile, bağış kampanyaları ve kanın önemini duyurmuş oluyoruz. Kampanyalarda bol miktarda kan bağışlanması çok iyi olur ama bağışlar kadar bu kampanyalar ve kampanyalara desteği de önemsiyoruz" diye konuştu.

Kampanyaya katılım gösterenlere teşekkür eden Şahinbey belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise kanın üretilememesi nedeniyle kan bağışı noktasında insanlara büyük bir sorumluluk düştüğünü ifade etti. Tahmazoğlu, "Hastalara, yaralılara ve kan ihtiyacı bulunan insanlara bağış yapmak insani ve vicdani bir sorumluluktur. aynı zamanda sağlık açısından da kan vermenin önemli fayda sağladığını biliyoruz. İbadet, insanlığa hizmet noktasında da çok önemli bir konu. Kısacası toplumun her kesimine, herkese fayda sağlamak için bu kampanyada buluştuk" diyerek, kan bağışında bulunanlara teşekkür etti.

KAMPANYA DUALARLA START ALDI

Kanın sağlık ve dini açıdan önemine değinen Vali Ali Yerlikaya ise "Tüm insanların, hepimizin insanlık için verebileceğimiz en güzel hediye kan bağışıdır. Bu konuda herkes üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmesi gerekir. 2009 yılında Şahinbey Belediyesi tarafından belediye çalışanlarını arasında başlayan kan bağış kampanyası bugünlere ulaştı. O dönemdeki ilk yılında 41 ünite kanın toplandığı kampanya, o kadar iyi niyetli başlanılmış bir etkinlikmiş ki, bugüne kadar toplanan kan ise 1573 üniteye ulaşmış. Bu sadece Şahinbey belediyesinin organize ettiği kampanyalarda toplanan kan miktarı. Zaten Gaziantepliler, şehrin genelindeki kan ihtiyacından fazlasını karşılayacak bağışta bulunuyor. Bugün de vatandaşların yoğun ilgisi var. Birilerinin "aferin" demesi için değil, Allah rızası ve insanlığa faydalı olmak niyeti ile herkesi gün boyu demokrasi meydanındaki stantlara kan bağışına bekliyoruz" diye konuştu.

Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu ise İslam dininde insanlığa faydalı olmaya davet ettiğini hatırlatarak, platformda dua etti. Protokol ve alandaki vatandaşların yanı sıra programa katılan bir çocuk da ailesi birlikte ellerini açarak, yapılan dualara "amin" dedi. Kampanyanın hayırlı olması yönünde gerçekleştirilen duanın ardından protokol ve alanda bulunanlar hep birlikte kan bağış stantlarına giderek, kan verdi.

HEM KAN, HEM DE MESAJ VERDİLER

Vali Ali Yerlikaya, Başkan Mehmet Tahmazoğlu, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, GSO Başkanı Adil Konukoğlu, alandakilerle birlikte kan bağışında bulundu. Kan verme işlemi esnasında birbirleri ile espriler yapan protokol, kan verirken vatandaşlara kan bağışının önemi konusunda da mesajlar verdi. kan vermenin hiç bir zorluğu ve sıkıntısı bulunmadığını belirten Vali Yerlikaya, "Kan bağışı bütün insanlığa hizmettir. Kan bağışı alışkanlığını çok daha güzel noktalara getirmeyi düşünüyoruz. Bütün hemşehrilerimizi, bu güzel atmosfere davet ediyor, kan bağışında bulunmalarını istiyoruz" mesajını verdi.

Geleneksel hale dönüştürülen kampanyaya kan vererek de destek olmanın mutluluğunu yaşadığını anlatan Tahmazoğlu ise"Tanımadığım insanlara kan verdiğim, fayda sağlayacağım için çok mutluyum. Hem sağlığımız, hem de başka insanlarının mutluluğu için hem de ibadet olduğu için kan verdiğim için çok mutluyum. Türk Kızılayı ile iş birliği içerisinde bunu geleneksel hale getirdik. her yıl katılım artıyor. Kampanyamızı gittikçe büyütüyoruz. Özellikle hanım kardeşlerimiz bu konuda çok duyarlılar. Kadın kan bağışçıları normalde az, bu vesileyle kadın bağışçısı sayısını arttırmış oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Tüm bölge insanını kampanyaya davet eden Konukoğlu ise "Hepimizin en az senede bir kere kan vermesinde hem ulvi hem de insani hem de sünnet olduğu için ilgi gösterilmesi gereken bir konu. İnşallah verdiğimiz kanlar, bir insanın hayatını kurtarır, bir fırsat verir ve olumlu bir şekilde kullanılır. İnanıyorum ki bu gün Gaziantep'te bir rekora imza atılacak.Türkiye'de bir gün içerisinde en fazla kan bağışı yapılacak şehir olacağımızdan hiç şüphem yok. Tüm hemşehrilerimizi kan bağışında bulunmaya bekliyoruz" diyerek, kampanyayı organize edenlere teşekkür etti.

KATILANLARA SÜRPRİZ HEDİYELER

Kan bağışında bulunanlara çikolata, kek,su, meyve suyu gibi ikramların yanı sıra kampanyaya katılım için teşekkür belgesi, Şahinbey Parkı'nadaki ücretli olan teleferik turuna yada Yeşil Vadi'de bulunan Dinozor Parkında kullanılabilecek 5 kişilik bilet, "Peygamberimizin Hayatı" konulu kitap ile ajanda gibi sürpriz hediyeler de verildi. Kampanya'ya basın mensupları, Şahinbey Belediyesi çalışanları, kentteki esnaflar, ev kadınları ve çok sayıda vatandaşlar da ilgi gösterdi.

Gün boyu sürecek olan kan bağışı kampanyasında rekor seviyede kan toplanması hedefleniyor.

Sınır Kenti Gaziantep’te Kan Stoku İçin Geniş Kampanya Düzenleniyor

Sınır Kenti Gaziantep’te Kan Stoku İçin Geniş Kampanya Düzenleniyor

Sınır Kenti Gaziantep’te Kan Stoku İçin Geniş Kampanya Düzenleniyor

Sınır Kenti Gaziantep’te Kan Stoku İçin Geniş Kampanya Düzenleniyor

Sınır Kenti Gaziantep’te Kan Stoku İçin Geniş Kampanya Düzenleniyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim