• BIST 9524.59
  • Altın 2493.68
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.664
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Sinem'in engelini Yenimahalle Belediyesi kaldırdı

Sinem'in engelini Yenimahalle Belediyesi kaldırdı
Yenimahalle Belediyesi bu kez engelli Sinem Çağlayan'ın yardımına yetişti.

Yenimahalle Belediyesi bu kez engelli Sinem Çağlayan'ın yardımına yetişti. Doğuştan yürüme yetisini kaybeden bedensel engelli kız için harekete geçen ekipler, genç kızın evine engelli rampası inşa etmeye başladı.

Sinem dünyaya belden altı tutmayarak geldi. Hayat onun için çok zordu. Babası ve ailesinin desteği olmadan evden çıkamıyor. Birçok ihtiyacını ailesinin yardımıyla görebiliyordu. Ta ki, babası Ali Çağlayan'ın böbreklerinin iflas etmeye başladığı haberini alıncaya kadar. Baba Çağlayan, doktora gittiğinde "artık ağır bir şey kaldırmamalısın" önerisiyle karşılaşınca tüm aile büyük bir şokla karşılaştı. Ali Çağlayan, kendi hastalığının yanında kızını evden dışarı çıkaramayacağına üzülürken, imdatlarına Yenimahalle Belediyesi ekipleri yetişti.

HEPİMİZ ENGELLİ OLABİLİRİZ

Baba Ali Çağlayan kızının doğuştan itibaren yürüyemediğini eve girip çıkarken, kendisinin yardım ettiğini belirtti. Çağlayan, "Hepimiz engelli olabilirdik önemli olan engelleri ortadan kaldırmak için uğraşmak." dedi. Kızının birçok ihtiyacını kendisinin karşıladığını ancak böbreklerinde çıkan rahatsızlıktan sonra artık ağır kaldıramadığını aktaran Çağlayan,"Doktorlar böbreklerimin iflas etmeye başladığını söyledi. Artık 2 kilodan fazla yük kaldırmamam gerektiğini bana söylediler. Kızımı eve girip çıkarken ben taşıyordum. Hastalığım çıktıktan sonra artık kızıma eskisi kadar yardımcı olamıyorum." diye konuştu.

ALLAH RAZI OLSUN

Doktorların tavsiyelerinden sonra kızını başkalarının yardımıyla evden çıkarabildiklerini kendisinin artık kızını taşıyamadığını anlatan Çağlayan "Evimiz bodrum katta olduğu için kızımı evimizden çıkarmak ve geri eve götürmek bizim için zor olmaya başlamıştı. Mahalle muhtarımızla birlikte Yenimahalle Belediyesi'ne başvurduk. Ekipler talebimizi olumlu karşıladı. Kızımın eve rahat girip çıkabilmesi için bir engelli rampası yapmaya başladılar." ifadelerinde bulundu. Rampa tamamlandıktan sonra kızının rahat bir şekilde dışarıya çıkabileceğini söyleyen Çağlayan "Allah razı olsun. Bize yardımcı oldular. Talebimizi geri çevirmediler. Toplumun her kesiminden insanın engelli olma ihtimalini unutmamak gerekiyor. Bize desteklerini esirgemeyen Yenimahalle Belediyesi'ne teşekkür ederim." dedi.

Sinem Çağlayan ise rampanın hayatını çok kolaylaştıracağını ifade etti.

Sinem'in engelini Yenimahalle Belediyesi kaldırdı

Sinem'in engelini Yenimahalle Belediyesi kaldırdı

Sinem'in engelini Yenimahalle Belediyesi kaldırdı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim