• BIST 9079.97
  • Altın 2324.005
  • Dolar 32.3547
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Sinema Öğrencilerinin Salon Tepkisi

Sinema Öğrencilerinin Salon Tepkisi
Akdeniz Üniversitesi Sinema Kulübü öğrencileri, Türkiye Sinema Haftası etkinliği kapsamında etkinlik düzenleyecekleri Olbia Salonları'nın kapısına...

Akdeniz Üniversitesi Sinema Kulübü öğrencileri, Türkiye Sinema Haftası etkinliği kapsamında etkinlik düzenleyecekleri Olbia Salonları'nın kapısına kendilerine bilgi verilmeden kilit vurulmasını protesto etti. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı önünde basın açıklaması ile protesto yapmak isteyen öğrencilerin yürüyüşüne polis izin vermedi.

Akdeniz Üniversitesi(AÜ) Sinema Kulübü öğrencileri, Türkiye Sinema Haftası etkinliği kapsamında etkinlik düzenleyecekleri Olbia Salonları'nın kapısına kendilerine bilgi verilmeden kilit vurulduğunu iddia ederek tepki gösterdi. Öğrenciler, "Salonlar Dolacak Sinema Kazanacak" "Akdeniz Üniversitesi Sinema Topluluğu" pankartı açarak durumu Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı önünde protesto etmek istedi. Olbia Çarşısı içinden yürüyüşe geçen yaklaşık 50 öğrenci, "Özgürlük Sözümüz, Sinema Gücümüz', "Korkma Sinemadan Korkma', "Sinema Hakkımız Engellenemez', "Sinemaya Çekilen Setler Yıkılsın" sloganları eşliğinde Rektörlük yoluna kadar geldi. AÜ yerleşkesi içinde her türlü yürüyüşün yasak olması nedeniyle öğrencilerin de yürüyüşüne izin verilmezken, özel güvenlik ve çevik kuvvet ekipleri bölgede güvenlik önlemi aldı. Kulübün temsilcilerinin polisle görüşmesine rağmen yürüyüşe izin çıkmayınca öğrenciler yolda oturma eylemi yaptı.

AÜ Sinema Topluluğu adına konuşan Büşra Uyar, 20 yıldır faaliyet gösteren topluluğun her yıl üzerinde baskının arttığını savundu.

Yıllardır sinema topluluklarına ait olan salonların son dönemde Medico Sosyal tarafından kendilerine verilmediğini aktaran Uyar, bunun yerine adı duyulmamış toplulukların faaliyetine izin verildiğini kaydetti.

Sinema topluluğunun her Salı ve Cuma günü Olbia Salonları'nda etkinlik düzenlediğini dile getiren Uyar, "Baskılara rağmen topluluk etkinliklerini cafelerde gerçekleştirdi. Son olarak ise Türkiye Sinema Haftası etkinliği için 15 gün önceden gösteri için Olbia Salonları için dilekçe verilmiş fakat onaylanmamıştır. Bu konuda kulübe de bilgi verilmemiştir. Etkinliğe 20 dakika kala salonların kapılarına kilit vurulmuştur. Etkinliğe katılmak isteyenler mağdur edilmiştir" diye konuştu.

Uyar, AÜ Sinema Kulübü olarak keyfi uygulamaların, salon kısıtlamaların, faaliyetlerdeki sansürün, yersiz baskının kaldırılarak, kulüplerin özgürleşmesini beklediklerini aktardı.

Bir süre daha slogan atan öğrenciler olaysız dağıldı.

Sinema Öğrencilerinin Salon Tepkisi

Sinema Öğrencilerinin Salon Tepkisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim