• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Sinekle Mücadelede İlaçlama TEK Başına Çözüm Değil

Sinekle Mücadelede İlaçlama TEK Başına Çözüm Değil
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Muhtarlar İstişare ve Eğitim Toplantısı'nda Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü...

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Muhtarlar İstişare ve Eğitim Toplantısı'nda Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Çetin muhtarlara, sivrisinek, karasinek, kene ve yakarca gibi haşerelerin mücadele konusunda seminer verdi.

2. Muhtarlar İstişare ve Eğitim Toplantısı'nda Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Çetin muhtarlara, sivrisinek, karasinek, kene ve yakarca gibi haşerelerin mücadele konusunda seminer verdi. Büyükşehri Belediyesi tarafından Antalya genelinde sürdürülen vektörel mücadeleleri anlatan Çetin, ilaçlama çalışmalarının tek başına yeterli olmayacağını söyledi. Çetin, yapılan çalışmalarda asıl önemli olanın vatandaşların katkısı ve çevre duyarlığı olduğunu anlattı.

Özellikle sivrisinekler ve karasineklerin üremi alanlarını anlatan Doç. Dr. Hüseyin Çetin fosseptik çukurlarının, bina bodrumlarında biriken suların, falezlerin, yağmur suyu kanallarının, kullanılmayan otomobil lastiklerinin, yüzme havuzlarının sivrisineklere üreme kaynağı oluşturduğunu söyledi. Doç. Dr. Çetin, sineklerin üremesi ortam hazırlayan etkenlerin ise; küçük ve büyük baş hayvan yetiştiriciliğinde dışkılar, kurban kesim alanları dışında yapılan hayvan kesimlerden kaynaklanan kan ve diğer hayvan atıklar, çöp konteynırları, doğal gübre-samra elde etmek için uzun süre açıkta bekletilen gübreler ve organik atıklar olduğunu kaydetti. Bu sorunun Türkiye'nin tamamında görüldüğünü kaydeden Çetin, karasineklerin sadece ilaçlama yaparak kontrolünün çok zor olduğunu belirtti. Dr. Çetin, Kurban Bayramlarının önümüzdeki yıllarda yaz aylarına gelecek olması sebebi ile daha dikkatli davranılması gerektiğinin altını çizdi. Muhtarlardan, vektörel mücadelede destek istendi.

Sinekle Mücadelede İlaçlama TEK Başına Çözüm Değil

Sinekle Mücadelede İlaçlama TEK Başına Çözüm Değil

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim