• BIST 9479.97
  • Altın 2495.131
  • Dolar 32.5981
  • Euro 34.7923
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Sındırgı’da "Şevket Barkı Parkı" Hizmete Açılıyor

Sındırgı’da "Şevket Barkı Parkı" Hizmete Açılıyor
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde yapımı devam eden "Şevket Barkı" park çalışmalarını yerinde inceleyen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş,...

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde yapımı devam eden "Şevket Barkı" park çalışmalarını yerinde inceleyen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, çalışanlara baklava ve meşrubat ikram etti. Başkan Yavaş, parkta oyun gruplarının kurulduğunu ve kısa süre içinde tamamlanarak hizmete açılacağını müjdeledi.

Sındırgı'da bulunan Sevgi yolu üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle güzel bir park kazandırmak için Kentsel Tasarım Müdürlüğü hummalı bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Kısa bir süre atıl vaziyette bulunan 2 bin 596 metrekarelik alan yapılan proje ile parka dönüşüyor. İçinde oyun grupları, spor aletleri, dinlenme alanları ve çay ocağının da yer alacağı parka, geçtiğimiz yıl trafik kazasında hayatını kaybeden Belediye Başkan Yardımcısı Şevket Barkır'ın ismi verildi.

Başkan Yavaş daha nezih, yeşil ve refah bir ilçe için koordinatlı şekilde yürütülen çalışmaların devam edeceğini belirterek; "Sevgi yolu caddesi olarak bildiğimiz kanal boyunda 3 Bin metrekareye bir alanda park çalışması yapılıyor. Buradaki amacımız Balıkesir caddesinden başlayarak hastane önünde sona erecek isteyen vatandaşlarımız kanal boyunda bir yürüyüş yolu oluşmuş olacak. Proje tamamen bittiğinde hem bisiklet kullanıcıların, hem yayaların hemde bu alanı dinlenme maksatlı kullanacaklar çok güzel bir yeşil alana kavuşmuş olacaklar. Pazaryeri ve Ebu Bekir Camii'nin yanında bulunan parkta küçük bir çay ocağı da yer alacak ve vatandaşlarımız cami çıkışında oturabilecekleri bir yeşil alana kavuşacak. Yürüyüşü gerçekleştiren insanlarımız bu parka kurulacak fitness aletleriyle sporlarını yapabilecekler. Kentsel Tasarım Müdürlüğümüz zemin çalışmalarını tamamladıktan sora üst yapısını yapmaya başladı. Üst yapı kısa süre içinde bitecek ve vatandaşlarımızın hizmetine açılacak. Parkın isminin ne olsun diye sorduğumuzda gelen isimlerin içinde bir buçuk yıl önce kaybettiğimiz Belediye Başkan Yardımcımız kardeşim Şevket Barkır'ın ismini burada yaşatılması istendi. Sevgi yolu Şevket Barkır parkı olarak ta ismi burada yaşatılmış olacak. Bu memlekete hizmet eden, gayret edenlerin işlerini kolaylaştırsın. Onların hatıraları yaşatılsın ki gelecek nesiller bu memlekete hizmet eden kimseleri bilsinler. Tarihine, milletine ve ecdadına bağlı nice nesiller yetiştirebilecek bu güzel ilçemizde güzel işler yapmaya devam ediyoruz." dedi.

Başkan Yavaş, parkın yapımına destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığı ile parkın hazırlanmasında emeği geçen Kentsel Tasarım Müdürlüğü ve personeline teşekkür etti.

Sındırgı’da "Şevket Barkı Parkı" Hizmete Açılıyor

Sındırgı’da "Şevket Barkı Parkı" Hizmete Açılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim