• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Sındırgı Termal Turizmle Gelişiyor

Sındırgı Termal Turizmle Gelişiyor
Termal turizm sayesinde gelişen Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde değişim sokaklarda hissedilmeye başladı.

Termal turizm sayesinde gelişen Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde değişim sokaklarda hissedilmeye başladı.

Sındırgı'nın termal turizmde marka olması için çalışmaları bu yönde sürdüren Sındırgı Belediyesi, ilgili birimlere Alaçatı'da gezi gerçekleştirdi. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Alaçatı'da olduğu gibi Sındırgı'nın değerlerinin de ortaya çıkarılması gerektiğini belirtti. Başkan Yavaş, Sındırgı'nın değerlerinin ön plana çıkması için başlattıkları çalışmalarda turizmin her ögesini gün yüzüne çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

2006 yılında termal turizm bölgesi ilan edilmesiyle 24 kilometre mesafedeki Hisaralan bölgesindeki sıcak suyun ilçeye gelmesiyle termal turizm yatırımlarının arttığı Sındırgı'da gelen misafirlerin daha fazla ilçede kalabilmesi için otantik sokaklar oluşturmak isteyen Başkan Yavaş, mahalleleri birim müdürleriyle tek tek dolaşarak yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sındırgı'da gün yüzüne çıkarılması gereken tarihi dokuların da olduğunu ifade eden Başkan Yavaş; "Sındırgı'mızın termal turizm bölgesi ilan edilmesiyle birlikte 24 kilometre mesafedeki termal su ilçemize kavuştu. Tabi ki barajıyla, ormanlarıyla, kolonyası ve Yağcıbedir halısıyla turizmin her ögesi Sındırgı'mızda var. Sındırgı'nın termal turizme kavuşmasıyla sadece belediyenin, kaymakamlığın yaptığı ile değil de, herkesin bu turizm algısını karınca kararınca katkıda bulunması gerekiyor. Ancak sokağında yürüdüğünde, insanlarımızın bahçesine veya dağlarda topladığı ürünleri pazarladığı zaman, misafirlerin geldiğinde tarihi otantik sokaklarda yürüdüğü zaman turizmin değeri daha iyi anlaşılır. İnsanlarımızda bunlardan para kazandığı zaman kendilerine çeki düzen verip birlikte hareket edebiliriz. Yeni belediye binamız otantik şekilde yapılıyor. Arkasından meydan projemiz devam edecek. Sındırgı ciddi manada güzel bir görünüme kavuşacak. Bu güzel görünümü taçlandırmak içinde güzel bir projeye el attık. Bu projemiz sokaklarda evlerin cephelerinin iyileştirilmesi. Eski Rum evlerinin ve Osmanlı evlerinin hem ahşap hemde taştan binalar var. Arkadaşlarımız bu evlerin fotoğraflarını çekerek keşiflerini çıkarıyorlar. Arkasından da bu evlerin belediye ve vatandaş işbirliği içerisinde plastik malzeme kullanılmadan, otantik halini en iyi şekilde koruyabilmek, değişik pastel boyalar ile boyayarak otantik bir sokak oluşumunu sağlamak en büyük hedefimiz. Sanayi esnafımızı bilgilendireceğiz. Yine ilgili vatandaşları da toplayarak Alaçatı'ya, Şirince'ye, Beypazarı'na gezilere götüreceğiz. Sokakları güzelleştirmeye, gelen misafirlerin Sındırgı'ya özgü bir sokak mizanıyla buluşturmaya çalışıyoruz. İnşallah bu proje gerçekleştiğinde Sındırgı'nın her sokağında balkonu çiçeklendirilmiş, evler boyanmış, sıvası yapılmış, eski tarihi dokusu korunmuş, cumbalı evleri, dar sokaklarında belki sanat sokakları oluşmuş yerler olacak. Ben bu projede halkımızın da bizimle birlikte olmaya davet ediyorum" dedi.

Başkan Yavaş ve birim müdürleri eski yapıların olduğu sokakları tek tek dolaştı ve vatandaşlara bir süre sohbet etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim