• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Sındırgı Tarihi Estetiğe Bürünüyor

Sındırgı Tarihi Estetiğe Bürünüyor
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde tarihi dokulara restorasyon devam ediyor.

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde tarihi dokulara restorasyon devam ediyor. Termal Turizm merkezi Sındırgı'da ilçeyi apayrı bir görünüme kavuşturan başarının mimarı Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ilçedeki tarihi dokuların da gün ışığına çıkması için Belediye ekiplerini seferber etti. Ekipler ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde hummalı bir çalışma içerisine girdi.

Sındırgı'da hizmete geçirdiği dev projelerle termal turizm alanında gelişmesini sağlayan Başkan Yavaş kırsal mahallelerdeki tarihi dokuları gün yüzüne çıkarılması için çalışmalarını sürdürüyor. Sındırgı'ya bağlı Yaylabayır mahallesinde bulunan yüz yıllık tarihi caminin turizme kazandırılması için başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yavaş, vatandaşlarla sohbet etti.

Sındırgı'nın her mahallesinde turizme kazandırmak için çalışmaların devam ettiğini ifade eden bakan Yavaş; "Yaylabayır mahallemizin meydanında gerçekleştirmeyi düşündüğümüz bir projemiz var. Bu projemizde daha önce tarihi camimizin sıvalarını sökerek taş duvardaki derzlerini meydana çıkarmıştık. Bu çalışmalarımız neticesinde bu caminin yüz yıllık olduğu anlaşıldı. Ve tarihi görünümüne kavuşmuş oldu. Caminin etrafındaki yapılar kamulaştırılarak bir meydan oluşturmak istiyoruz. Yine Meclis Üyemiz ve muhtarımızla birlikte mahallenin sokaklarını dolaştık ve eski yapıların tehlike arz ettiğini gördük. Eski yapıların bir an önce yıkılarak temizlenmesi gerektiğini gördük. Yaylabayır mahallesinde ki eski yapıların temizlenerek bir meydan düzenlemesi yapılacak ve dışarıdan gelen misafirler güzel bir meydan ile karşılaşacaklar. Aynı çalışmayı ilçemizde bulunan 74 mahallede yaparak yaşanabilir alanlar oluşturacağız" dedi.

Başkan Yavaş, Yaylabayır mahallesinde ara sokakları tek tek dolaşarak taş döşenecek yerlerin tespit ettikten sonra bir aileyi ziyaret etti.

Sındırgı Tarihi Estetiğe Bürünüyor

Sındırgı Tarihi Estetiğe Bürünüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim